Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ijzerkoning

Julie Kagawa (auteur), Angelique Verheijen (vertaler)
+1
De ijzerkoning
×
De ijzerkoning De ijzerkoning
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Het stiefbroertje van Meghan (16, ik-figuur) blijkt verwisseld te zijn voor een elfenkind. Ze gaat naar de wereld Nimmernimmer om hem terug te vinden. Daar doet ze een heel vreemde ontdekking. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzerkoning
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Angelique Verheijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The iron king
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2022 | Andere uitgaven
382 p.
ISBN
9789402707359 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op de zestiende verjaardag van Meghan (ik-persoon) blijkt haar broertje verwisseld te zijn voor een elfenkind. Zij wil hem terugvinden en met hulp van haar beschermer Puck gaat ze naar de fantasiewereld Nimmernimmer. In Zomerland, bekend uit het toneelstuk Midzomernachtsdroom van Shakespeare, ontmoet ze koning Oberon die haar iets ongelooflijks vertelt. De zoektocht naar Meghans broer is een groot en ongewis avontuur vol gevaar. Ze krijgt hulp van de aantrekkelijke prins Ash. Als uit een grote hoed verschijnt het ene fantasiewezen na het andere; van de filmfiguurtjes Gremlins tot aan klassiekers als trollen en draken. De wezens hebben een ding gemeen: scherpe tanden, want het devies in Nimmernimmer is eten of gegeten worden. Het verhaal is een pleidooi voor de fantasie, zoals Grimalkin de kat zegt: 'Stervelingen verliezen hun geloof in alles behalve de wetenschap'. Door computerspelletjes geloven mensen niet meer in monsters of magie. Dit debuut is het eerste deel uit de vierdelige se…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties