Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dumplin'

Julie Murphy (auteur), Carla Hazewindus (vertaler)
Willow (ik-figuur) heeft een maatje meer en staat bekend om haar positieve instelling en zelfverzekerdheid. Als ze toch begint te twijfelen over haar lichaam, besluit ze mee te doen aan een missverkiezing. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Dumplin'
Auteur
Julie Murphy
Vertaler
Carla Hazewindus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dumplin'
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2019 | Andere uitgaven
319 p.
ISBN
9789048848980 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Willowdean (ik-figuur), die ook wel Dumplin' wordt genoemd, krijgt te maken met een groot verlies als haar geliefde tante Lucy overlijdt. Willow's moeder is een oud-missverkiezingdeelneemster en preekt vaak over diëten en het maatje meer van Willow. Hoewel de zelfverzekerde Willow tevreden is over haar lichaam, gaat ze dankzij haar nieuwe vriendje toch twijfelen over haar overgewicht. Ze besluit mee te doen met de missverkiezing die haar moeder organiseert. Deze zeer sympathieke young adult-roman bevat een verfrissend hoofdpersonage en bovendien een zeer positieve boodschap voor de lezers. Het verhaal bevat een prima balans van humor, liefde, vriendschap en emotie. Vanaf ca. 15 jaar.

Dumplin'

Willowdean Dickson (kortweg Will) vindt haar maatje meer geen probleem en gaat zelfverzekerd door het leven. Maar dan krijgt ze een relatie met haar knappe collega Bo en wordt ze zich steeds meer bewust van haar lichaam. Plots slaan de twijfels toe en hoewel ze smoorverliefd is, maakt ze het uit. Ze zoekt een ander baantje en kan het nauwelijks verdragen dat hij samen met haar les heeft. Ondertussen is Clover City, het Texaanse stadje waar Will woont, helemaal in de ban van de jaarlijkse schoonheidswedstrijd. Die wordt door Wills moeder georganiseerd, die de wedstrijd twintig jaar geleden won. Wanneer Will in de kamer van haar door overgewicht gestorven tante Lucy een inschrijvingsformulier vindt, meldt ze zich aan. In haar kielzog volgen een aantal buitenbeentjes die er een ware revolutie van willen maken. Net nu ze de steun van haar beste vriendin, de beeldschone Ellen, goed kan gebruiken, botert het niet meer tussen hen. De wedstrijd lijkt hun vriendschap in de weg te staan. Maa…Lees verder