Boek
Nederlands

Autoboek Ardennen : toeristische atlas voor de Belgische, Luxemburgse en Franse Ardennen, 500 plaatsen, 1500 bezien...

Autoboek Ardennen : toeristische atlas voor de Belgische, Luxemburgse en Franse Ardennen, 500 plaatsen, 1500 bezien...

Titel
Autoboek Ardennen : toeristische atlas voor de Belgische, Luxemburgse en Franse Ardennen, 500 plaatsen, 1500 bezienswaardigheden
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Touring /Lannoo, 2002
320 p. : ill.
ISBN
90-5837-042-9
Plaatsingssuggestie
985.3 (SISO) Wallonië ; Ardennen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Toeristische atlas van de Belgische, Franse en Luxemburgse Ardennen. Aan de hand van 49 gedetailleerde kaarten worden meer dan 500 plaatsen en meer dan 1500 bezienswaardigheden beschreven, vergezeld van contactadressen, webgegevens en informatie over specialiteiten, evenementen en culturele en sportieve activiteiten. Het boek begint met een portret van de Ardennen, waarin de situatie en de geschiedenis van het gebied aan bod komen en de bekoorlijkste landschappen, de fraaiste dorpen, de mooiste kastelen en de voornaamste rivieren op een rijtje zijn gezet. Het 'Autoboek Ardennen' is vooral geschikt voor toeristen die het gebied per auto bezoeken, maar biedt ook voor fietsers voldoende mogelijkheden om uitstapjes te plannen; bovendien zijn er talloze suggesties gegeven voor wandeltochten. Het boek is overzichtelijk ingedeeld en voorzien van een selectie van hotels en campings, een overzicht van belangrijke informatieadressen en een register. Bijzonder fraai zijn de vele kleurenfoto's di…Lees verder

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties