Boek
Nederlands

Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen

+1
Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen
×
Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen

Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen

Titel
Groot wandelboek Ardennen : het standaardwerk met 100 lusvormige wandelingen
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008 | Andere uitgaven
480 p. : ill.
ISBN
9789020975772
Plaatsingssuggestie
985.3 (SISO) Ardennen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze inmiddels klassieke wandelgids bevat 100 lusvormige wandelingen verspreid over Hoog-België. Dit wil zeggen dat de term 'Ardennen' in de titel in zijn ruime betekenis wordt gehanteerd. Aan bod komen immers zowel de eigenlijke Ardennen in de provincies Luik en Luxemburg, als de Condroz, Fagne-Famenne en Belgisch Lotharingen. De klemtoon ligt op de natuur en de rust van kleine dorpjes en gehuchten. Iedere wandeling wordt volgens hetzelfde stramien beschreven, met eerst een korte inleiding en informatie over het vertrekpunt, en dan een schema met praktische informatie (lengte van de wandeling, bewegwijzering, aard van de wegen, nummer van de topografische kaart, parkeermogelijkheden). Daarna volgt de parcoursbeschrijving, die telkens ondersteund wordt door een kaartje. Vooraan vindt men een lijst van alle wandelingen, een overzichtskaart en enkele gebruiksaanwijzingen. Achteraan werd een register van plaatsnamen opgenomen. Deze praktische en betrouwbare gids is identiek aan de editie…Lees verder

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties