Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ons moeder : verhalen uit de tijd van toen

Ons moeder : verhalen uit de tijd van toen

Fragmenten uit interviews met zestig moeders uit Vlaanderen, geboren tijdens het interbellum.
Titel
Ons moeder : verhalen uit de tijd van toen
Auteur
Julien Van Remoortere
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
208 p. : ill.
ISBN
9789401415125 (paperback)
Plaatsingssuggestie
906.1 (SISO) Sociale groepen ; Vrouwen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fragmenten uit interviews met zestig moeders uit Vlaanderen, geboren tijdens het interbellum. De vrouwen hebben zich zelf aangemeld na een oproep. Sommige moeders komen maar éénmaal aan bod. De fragmenten zijn thematisch gerangschikt op jeugd, volwassenheid en ouderdom. Het boek bevat veel zwart-witfoto's. De vrouwen komen vooral uit rooms-katholieke arbeidersmilieus en boerenfamilies. Doordat de verhalen uit hun context zijn gehaald, boeien ze niet echt en bevatten ze veel herhalingen van zetten. Er is nauwelijks commentaar toegevoegd.

Over Julien Van Remoortere

Julien Van Remoortere (Beveren-Waas, 8 april 1930 – Oostende, 6 april 2018), was een Vlaams auteur. Hij publiceerde ongeveer 400 boeken en een paar duizend losse verhalen, hoorspelen en rapportages.

Loopbaan

Julien Van Remoortere is vooral bekend vanwege zijn wandelgidsen, waarin hij van vele streken de interessantste wandelingen beschrijft, die hij steevast zelf eerst gemaakt heeft. Hij let niet alleen op het landschappelijke karakter van de omgeving, maar geeft ook toeristische informatie over gebouwen of kunstwerken. Hij zet de wandelaar aan tot observeren van de omgeving. Belangrijk is ook de nauwkeurige beschrijving van de route-aanduidingen, soms tegen het plaatselijke merktekensysteem in.

Veel van deze werken zijn uitgegeven bij Lannoo.

Het merendeel betreft het wandelgidsen tot in de verste uithoeken van België en Luxemburg, maar hij heeft er ook al een twintigtal wereldreizen opzitten.

Daarnaast is h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties