Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vlam van Zeven Wateren

Juliet Marillier (auteur), Maren Mostert (vertaler)
Maeve keert terug naar Zeven Wateren. Daar heeft Mac Dara, de prins van de Andere Wereld, de macht gegrepen. Hij wil zijn zoon – Maeves zwager – terug, dus heeft hij een groep reizigers gegijzeld als chantagemiddel. Maeve en haar broer Finbar proberen Mac Dara te stoppen.
Titel
Vlam van Zeven Wateren
Auteur
Juliet Marillier
Vertaler
Maren Mostert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flame of Sevenwaters
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2015 | Andere uitgaves
446 p.
ISBN
9789024572656 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersoon in dit laatste deel van deze Zeven Wateren-trilogie is de jonge Maeve. Ze is een dochter van de heer van Zeven Wateren en is gehandicapt door ernstige brandwonden die ze als kind opliep. Na een relatief onbezorgde jeugd bij haar oom en tante keert ze nu als jonge vrouw terug. Zeven Wateren wordt geplaagd door Mac Dara, een duistere prins die heerst over ‘de andere wereld’, een parallelle, magische wereld. Maeve en haar helderziende broertje Finbar spelen een hoofdrol in het gevecht tegen Mac Dara. Samen met het schuwe, maar edele paard Fluks reizen ze naar de andere wereld en ontdekken daar wat voor complotten Mac Dara en anderen hebben gesmeed. Het einde is wat zoetsappig en lang uitgesponnen. Dit deel is iets spannender dan de voorgaande delen*. Omdat Marillier vooral vrouwelijke personages gebruikt en veel ruimte geeft aan hun gevoelens en twijfels, zijn haar boeken populair bij vrouwelijke lezers. Kleine druk.

Over Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft.

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore.

Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales.

Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah …Lees verder op Wikipedia

Suggesties