Boek
Nederlands

Waar gaat Ollie naartoe?

Juliette de Wit (illustrator)
+1
Waar gaat Ollie naartoe?
×
Waar gaat Ollie naartoe? Waar gaat Ollie naartoe?

Waar gaat Ollie naartoe?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Ollie gaat met haar vader in zijn nieuwe bakfiets naar de duinen, waar ze een zeehondje vinden. Tekstloos prentenboek met vrij donkergekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Waar gaat Ollie naartoe?
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, © 2005 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
90-8568-231-2 9789085682318 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Papa krijgt op zijn verjaardag een bakfiets. Samen met zijn dochter (die op de achterflap en in de titel Ollie wordt genoemd) gaat hij ermee naar de duinen. Daar vinden ze een zeehond die ze terugzetten in zee. Tekstloos prentenboek met prachtige sfeervolle, zeer gedetailleerde verfillustraties verschillend van grootte. Het verhaal is perfect te volgen. Op de illustraties is verschrikkelijk veel te zien (ze rijden door de stad en je ziet een auto in het water, een takelwagen, de politie etc.) zodat je elke keer als je het boek bekijkt weer nieuwe verhalen kunt verzinnen. De lichaamstaal en de gezichtsuitdrukkingen maken duidelijk hoe de personen in het verhaal zich voelen. Bijzonder is dat vader donker van kleur is en moeder blank. Prachtig kijkboek voor peuters en kleuters die zich uitstekend kunnen identificeren met de dochter en daardoor heerlijk kunnen fantaseren aan de hand van de illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Waar gaat Ollie naar toe?

Waar gaat Ollie naartoe?' is een prentenboek in de zuivere zin van het woord: het boek bevat geen tekst (met uitzondering van enkele opschriften), alleen illustraties. De prenten vullen een hele of een dubbele bladzijde, maar soms staan er ook meerdere tekeningetjes op een pagina, zodat het boek leest als een soort stripverhaal. De afbeeldingen zijn kleurrijk en zo duidelijk dat ze ook geen tekst behoeven. De sfeer is opgewekt en vrolijk. De titel ‘Waar gaat Ollie naartoe?’ gidst je doorheen het boek. We volgen Ollie van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat. De illustraties vertellen het verhaal van een jarige vader die met zijn cadeau, een bakfiets, een uitstapje maakt. Dochtertje Ollie zit vooraan in de bak en zo rijden ze naar zee. Ze picknicken in de duinen. Ollie vindt een aangespoeld zeehondje, dat ze met de bakfiets weer naar zee brengen. Dan is het tijd om naar huis te gaan, want het wordt alweer donker en allebei zijn ze heel erg moe van de lange dag. Het geheel lijkt me te…Lees verder

Over Juliette de Wit

Juliette de Wit (Amsterdam, 8 mei 1958) is een Nederlands illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

De Wit werd geboren in Amsterdam als vierde in een gezin van vijf kinderen. Na haar middelbare school ging zij studeren aan de Rietveldacademie waar zij les kreeg van Piet Klaasse en Thé Tjong-Khing.

Loopbaan

De Wit begon naar haar afstuderen in 1982 met het illustreren van vele kinderboeken en schreef verhalen voor stripboeken. In 1985 verscheen haar eerste kinderboek Lein de liefde. Ze illustreert naast kinderboeken ook boeken voor volwassenen. Deze gaan voornamelijk over opvoeden. Ook maakte ze illustraties voor boekenseries. Zo illustreerde zij de boekenseries Spekkie en Sproet van Vivian den Hollander, Fritzi van Anneke Scholtens en De Wilde Kippen Club van Cornelia Funke. In 2…Lees verder op Wikipedia