Boek
Nederlands

Waar is Ollie?

Juliette de Wit (illustrator)
+1
Waar is Ollie?
×
Waar is Ollie? Waar is Ollie?
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als het bedtijd is, is peuter Ollie nergens te vinden. Hardkartonnen aanwijsprentenboekje met tekeningen in matte kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Waar is Ollie?
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008
[14] p. : ill.
ISBN
9789020976632
Plaatsingssuggestie
Wonen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Miniformaat vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Op zoek naar peuter Ollie wordt de lezer langs verschillende plaatsen in en om het huis gevoerd om te leren welke voorwerpen waar horen. Op de twee tegenover elkaar liggende pagina's worden de eenvoudig getekende maar herkenbare voorwerpen getoond. Alle voorwerpen zijn fors zwartomlijnd en zijn mat van kleur. De tekst bestaat uit vragen "Waar is Ollie? Het is bedtijd. Zit ze in de mand (speelkamer, tuin, garage, keuken, badkamer, haar bedje)?" (zonder hoofdletters). De aan te wijzen voorwerpen zijn niet benoemd. De verdwenen peuter is als boekenlegger aan een lintje bijgevoegd, zodat de lezer haar zelf een plaatsje kan geven. Personen komen in het prentenboekje niet voor, wel een hond. Aanvankelijk lijkt in de tekst Ollie de hond te zijn, maar in het pendantboekje 'Wat hoort Ollie?'* blijkt ze een meisje te zijn. De illustraties beginnen en eindigen aan de binnenkant van het omslag. Geschikt als aanwijsboekje…Lees verder

Waar is Ollie?

Dit kleine boekje past perfect in baby- en peuterhandjes. Ollie moet gaan slapen maar ze is nergens te vinden. Er wordt gezocht in de speelkamer, in de tuin, in de garage, in de keuken, in de badkamer en in haar bedje. Op elke bladzijde staan heel veel voorwerpen afgebeeld die je op deze plaatsen vindt. Wat ontbreekt, is een afbeelding van de kamer zelf. Bij de garage bijvoorbeeld staat alleen gereedschap. En dat is zo voor alle kamers. Ollie zelf komt op geen enkele prent voor. Het figuurtje van het meisje is wel aan een leeslintje bevestigd zodat je ze zelf op elke tekening een plaatsje kan geven. Maar een echt zoekspelletje kan je met dit boekje niet doen. Het is louter een aanwijsboekje zonder verrassingen.


Over Juliette de Wit

Juliette de Wit (Amsterdam, 8 mei 1958) is een Nederlands illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

De Wit werd geboren in Amsterdam als vierde in een gezin van vijf kinderen. Na haar middelbare school ging zij studeren aan de Rietveldacademie waar zij les kreeg van Piet Klaasse en Thé Tjong-Khing.

Loopbaan

De Wit begon naar haar afstuderen in 1982 met het illustreren van vele kinderboeken en schreef verhalen voor stripboeken. In 1985 verscheen haar eerste kinderboek Lein de liefde. Ze illustreert naast kinderboeken ook boeken voor volwassenen. Deze gaan voornamelijk over opvoeden. Ook maakte ze illustraties voor boekenseries. Zo illustreerde zij de boekenseries Spekkie en Sproet van Vivian den Hollander, Fritzi van Anneke Scholtens en De Wilde Kippen Club van Cornelia Funke. In 2006 ontving zij de Leespluim vo…Lees verder op Wikipedia