Boek
Nederlands

Zeevruchten : snacks, salades, soepen en meer

Julz Beresford (auteur), Vatcharin Bhumichitr (auteur), Maxine Clark (auteur)
Titel
Zeevruchten : snacks, salades, soepen en meer / Julz Beresford, Vatcharin Bhumichitr, Maxine Clark ... [et al.]
Auteur
Julz Beresford Vatcharin Bhumichitr Maxine Clark
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Seafood
Uitgever
Baarn: Tirion, 2006
62 p. : ill.
ISBN
90-4390-877-0
Plaatsingssuggestie
629.71 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een dertigtal recepten werden hier bijeengebracht. Voorafgaand krijg je telkens een korte inleidende tekst met informatie omtrent de herkomst van het recept, en de benodigde producten. Alle gerechten zijn op kleurrijke foto's afgebeeld, met veel zorg voor de presentatie. De uitwerking van de recepten wordt duidelijk beschreven. Hoewel nogal wat exotische en oosterse recepten werden opgenomen, zijn de ingrediënten makkelijk te vinden in warenhuizen of speciaalzaken.

Zeevruchten is een klein, maar niettemin fijn boekje met lekkere recepten uit de wereldkeuken, die zeker het uitproberen waard zijn. [Leen De Graeve]
In dit kleurrijke kookboekje staat de bereiding van diverse zeevruchten centraal. Of het nu gaat om een voorgerecht, hoofdgerecht, salade of soep, dit boek is zeer zeker inspirerend. De auteur besteedt naast aandacht aan de gebruikelijke voorgerechten, hoofdgerechten en soepen ook aandacht aan zeevruchten in combinatie met snacks, pasta, salades en rijst. Ieder gerecht met bereidingswijze wordt op een pagina verwoord, de andere pagina is gereserveerd voor kleurrijk fotomateriaal. Bijzondere gerechten met bijzondere ingrediënten die jammer genoeg niet bij ieder gerecht helder omschreven worden. Een ander belangrijk minpunt is de ontoegankelijkheid van bepaalde ingrediënten en een complex lijkende bereidingswijze. Kortom de bereiding van zeevruchten lijkt niet zo simpel als de inleiding (die zeker informatiever had gemogen) de lezer doet geloven. Register in een superkleine letter.

Suggesties