Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dossier 64

Jussi Adler-Olsen (auteur), Kor de Vries (vertaler)
De Kopenhaagse brigadier Carl Mørck en zijn team van de cold cases-afdeling worden geconfronteerd met vreselijke vorm van mensenrechtschending die al een halve eeuw gaande is.
Titel
Dossier 64
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Vertaler
Kor de Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Journal 64
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2020 | Andere uitgaves
469 p.
ISBN
9789044640748 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Carl Mørck is hoofd van afdeling Q van de Kopenhaagse politie, die zich bezighoudt met cold cases. Hij wordt geholpen door zijn Arabische rechterhand Assad en de eigenzinnige Rose (enigszins te vergelijken met Lisbeth Salander uit de boeken van Stieg Larsson). Door een gewelddadige overval op een bordeelhoudster stuit Rose op een aantal onopgeloste 23 jaar oude verdwijningszaken. Ze blijken verband te houden met een zeer persoonlijk drama van een jonge vrouw die in de jaren vijftig van de twintigste eeuw op een eiland belandde, waar de Deense overheid destijds lichtzinnige vrouwen buiten de maatschappij plaatste: overgeleverd aan een vreselijke vorm van mensenrechtenschending die op een bepaalde manier in 2010 nog steeds gaande is. Het verhaal speelt zich afwisselend af in 2010 en 1987, met flashbacks naar de jaren vijftig van de 20e eeuw. Vierde zelfstandig te lezen deel uit de ‘Serie Q’. De Deense schrijver (1950) creëert in deze reeks zeer boeiende menselijke karakters. De overtuig…Lees verder

Over Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen (Kopenhagen, 2 augustus 1950) is een Deense schrijver.

Adler-Olsen is voornamelijk bekend geworden door twee boeken over Groucho Marx en zijn reeks misdaadromans genaamd Serie Q die allen een verhaal vertellen rondom Afdeling Q. Tot zijn bestsellers behoren onder andere Alfabethuset (1997) en Journal 64 (2010). Het merendeel van Adler-Olsen zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald. In 2011 ontving hij De Gyldne Laurbær voor zijn werk: Journal 64.

Bibliografie (selectie)

  • Groucho & Co's groveste - 1984
  • Dansk tegneserie lexikon - den store Komiklex - cartoonencyclopedie, 1985
  • Groucho - en Marx Brother bag façaden - 1985
  • Alfabethuset - Het Alfabethuis - roman 1997
  • Og hun takkede guderne (oorspr. Firmaknuseren) - …Lees verder op Wikipedia

Suggesties