Blad­muziek
Engels

My world

Justin Bieber (muziek)
Titel
My world
Muziek
Justin Bieber
Taal
Engels
Uitgever
Milwaukee: Hal Leonard Corporation, [2009]
61 p. : ill.
Aantekening
Bezetting: piano, zang, gitaar Met teksten, gitaarakkoorden en tabulatuur Bevat: One time ; Favorite girl ; Down to earth ; Bigger ; One less lonely girl ; First dance ; Love me.
ISBN
9781423492412 (paperback)
Plaatsingssuggestie
788.42 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pas nog een uitverkocht optreden gegeven in Ahoy en immens populair bij een grote schare tienermeisjes over de hele wereld. Zijn bezoek in Nederland werd opgepikt door alle televisiezenders en gedrukte media. Zelfs de serieuze bladen lieten een analyse op deze 17-jarige Canadees los. Hij heeft dan ook, onder de uitgekiende leiding van R&B-zanger Usher, al heel wat bereikt. Zijn clip van het liedje Baby heeft met 500 miljoen hits op Youtube de status meest bekeken filmpje ooit. Deze uitgave bevat de liedjes van zijn eerste (halve) cd My world. Helaas geen Baby want die stond op de tweede halve cd My world 2.0. Samen vormden die twee album het eigenlijk debuut My worlds. Een knap staaltje van uitgekiende martketing. Zeven liedjes gearrangeerd voor zang, piano en gitaar (akkoorden en diagrammen). Graad 2-3. 61 blz. Universal HL00307136.

Over Justin Bieber

CC BY 2.0 - Foto van/door Lou Stejskal

Justin Drew Bieber (London (Ontario), 1 maart 1994) is een Canadees zanger. Hij begon als kleuter met drummen en gitaarspelen en zong voor het eerst in het openbaar toen hij twaalf jaar oud was. Twee jaar later, nadat hij aan de hand van een video op YouTube was ontdekt, tekende hij zijn eerste platencontract, en groeide vervolgens uit tot een tieneridool.

Biografie

Jeugd en begin van zijn carrière

Bieber is de zoon van Jeremy Bieber en Pattie Mallette. Hij is opgegroeid in Stratford (Ontario). Zijn ouders zijn gescheiden. Zijn vader woont in Canada. Via zijn vader heeft hij een jonger halfzusje en -broertje, Jazmyn en Jaxon. Op zijn tweede begon hij met drummen, kort daarna startte hij met gitaar spelen. Zo heeft hij zichzelf drums, gitaar, piano en trompet leren spelen. Op zijn twaalfde begon hij met zingen en de…Lees verder op Wikipedia