Dvd
Engels
Twee oude vijanden, een autodief en een FBI-agent, besluiten samen te werken om een bende drugshandelaren aan te pakken
Onderwerp
Autosport
Titel
Fast & furious [4]
Regisseur
Justin Lin
Componist
Brian Tyler
Acteur
Vin Diesel Paul Walker Michelle Rodriguez Jordana Brewster
Taal
Engels
Parallelle titel
The fast and the furious 4
Uitgever
Universal, © 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Hongaars, Russisch Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Deens, IJslands, Hongaars, Noors, Fins, Zweeds, Arabisch, Russisch
EAN
5050582696189

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Fast & furious' uit 2009 is het derde vervolg op de film 'The fast and the furious' uit 2001 die zich afspeelt in de wereld van het illegale straatracen. In tegenstelling tot de twee eerdere vervolgen zien we opnieuw in de hoofdrollen Paul Walker, Vin Diesel, Jordana Brewster en Michelle Rodriquez. Twee oude vijanden, een autodief (Diesel) en een FBI-agent (Walker) besluiten samen te werken om een bende drugshandelaren aan te pakken. Het verhaal is echter bijzaak, het draait om de autoraces, andere spectaculaire actie en mooie meiden. Kevin Toma (Volkskrant 2-4-'09): '(...) virtuoos gechoreografeerd tumult (...) degelijke formulefilm (...)'. Met een aantal extra's.

Over Justin Lin

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Justin Lin (geboren als Yipin Lin, Taipei, 11 oktober 1973) is een, in Taiwan geboren Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent. Lin is bekend door zijn regiewerk van de films The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), Fast & Furious (2009), Fast Five (2011), Fast & Furious 6 (2013), F9 (2021), Better Luck Tomorrow (2002) en Star Trek: Beyond (2016).

Biografie

Lin werd geboren als Yipin Lin in Taipei, Taiwan, maar groeide op in een volkswijk in Orange County (Californië) in de Verenigde Staten. Voordat Lin naar de UCLA filmschool ging, studeerde hij 2 jaar aan de universiteit van Californië in San Diego. In de universiteit van Californië behaalde hij een MFA (Master Fine Arts) in het regisseren van films.

Shopping For Fangs was de eerste film die Lin, samen met een collega Quentin Lee, aan het UCLA maakte. Lin schreef en regisseerde…Lees verder op Wikipedia