Fast & furious 9 : the fast saga

Justin Lin (regisseur), Vin Diesel (acteur), Michelle Rodriguez (acteur)
Door fouten uit zijn verleden moet Dominic Toretto opnieuw zijn familie beschermen; samen met zijn crew gaat hij de confrontatie aan met een zeer gevaarlijke huurmoordenaar en high-performance driver.
Taal
Engels
Parallelle titel
F9
Parallelle titel
Fast and furious 9
Uitgever
Universal, © 2021
1 blu-ray
Oorspr. opname
2021
Speelduur
149 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083212773

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm (2021) van Justin Lin (F & F 3 t/m 6), negende in de Fast & Furious-reeks. Met Vin Diesel (F & F 5 t/m 8), Michelle Rodriguez (F & F 6 t/m 8), Jordana Brewster (F & F 5 t/m 7), Tyrese Gibson (F & F 5 t/m 8), Helen Mirren (Eye in the sky, RED, The queen) en Charlize Theron (Bombshell, Atomic blonde). Dominic Toretto leidt een rustig leven met vrouw en kind, maar gevaar ligt altijd op de loer. Door fouten uit zijn verleden moet hij opnieuw zijn familie beschermen. Hij en zijn crew gaan de confrontatie aan met een zeer gevaarlijke huurmoordenaar en high-performance driver. In de Director's Cut niet in de bioscoop vertoonde extra lange actiescènes en meer spektakel. Beoordeling IMDb: 5.2. Frank Stol (filmtotaal 8-7-’21): ‘Wat ooit begon met een vrij simpele en onschuldige film over straatraces is (...) verworden tot een waar circus met carrosserieën (…) Genieten is zeker mogelijk bij deze film, maar dan moet je wel met de juiste mindset en verwachting de bioscoopzaal…Lees verder

Over Justin Lin

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Justin Lin (geboren als Yipin Lin, Taipei, 11 oktober 1973) is een Taiwanees-Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent. Lin is bekend door zijn regiewerk van de films The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), Fast & Furious (2009), Fast Five (2011), Fast & Furious 6 (2013), F9 (2021), Better Luck Tomorrow (2002) en Star Trek: Beyond (2016).

Biografie

Lin werd geboren als Yipin Lin in Taipei, Taiwan, maar groeide op in een volkswijk in Orange County (Californië) in de Verenigde Staten. Voordat Lin naar de UCLA filmschool ging, studeerde hij 2 jaar aan de universiteit van Californië in San Diego. In de universiteit van Californië behaalde hij een MFA (Master Fine Arts) in het regisseren van films.

Shopping For Fangs was de eerste film die Lin, samen met een collega Quentin Lee, aan het UCLA maakte. Lin schreef en regisseerde in 2000 …Lees verder op Wikipedia