Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Selfie

Kaat De Kock (auteur)
+1
Selfie
×
Selfie Selfie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Linde (16, ik-figuur) krijgt op Facebook een vrienschapsverzoek van de iets oudere Bram. Al snel chatten ze iedere dag en wisselen ze soms foto’s uit. Dat begint onschuldig, totdat Bram om een topless selfie van Linde vraagt. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Selfie
Auteur
Kaat De Kock
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017 | Andere uitgaves
142 p.
ISBN
9789044827620 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een avondje wild feesten met vriendinnen krijgt Linde (16) op Facebook een vriendschapsverzoek van de iets oudere Bram. In eerste instantie houdt ze afstand, maar al snel chatten ze elke dag en wordt Linde verliefd. Ze heeft het gevoel dat ze overal met Bram over kan praten. Zelfs over haar vader, die jaren geleden uit haar leven verdween maar nu opeens weer contact zoekt. Af en toe wisselen ze ook foto’s uit. Dat begint onschuldig, tot Bram om een sexy selfie en daarna om een topless selfie vraagt. Tegen het advies van haar beste vriendin in doet Linde dat – en dat zet een chantagepraktijk in gang die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Actueel en vlot leesbaar debuut dat goed in het rijtje past bij boeken als ‘#Selfie’ van Caja Cazemier en ‘Onder mijn huid’ van Marlies Slegers. Ook dit verhaal heeft een duidelijke boodschap over de gevaren van sociale media, maar blijft dankzij de sympathieke, pittige ik-persoon toch luchtig: Linde komt met al haar onzekerheden als een echte tie…Lees verder

Over Kaat De Kock

Kaat De Kock (Bornem, 20 februari 1975) is een Belgische schrijver van jeugdliteratuur en romans.

In 2016 debuteerde ze met jeugdboek Selfie, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury debuutprijs. Daarna volgden nog Sterker dan jij, Chemie, Niets om het lijf, Dromenvanger en Wie denk je wel dat je bent?. Nadat ze al een paar jaar verhalen had geschreven voor Flair, verscheen in 2018 haar eerste chicklitroman Het is ingewikkeld en in 2019 Daar gaat de bruid. In 2020 verscheen haar eerste kinderboek Help, ik ben verliefd, dat werd geïllustreerd door cartooniste Christina De Witte en in 2021 het vervolg “Help, ik heb vakantie”.