Boek
Nederlands

Tussen twee huizen : co-ouders en hun kinderen vertellen

Kaat Vrancken (auteur)
+1
Tussen twee huizen : co-ouders en hun kinderen vertellen
×
Tussen twee huizen : co-ouders en hun kinderen vertellen Tussen twee huizen : co-ouders en hun kinderen vertellen

Tussen twee huizen : co-ouders en hun kinderen vertellen

Onderwerp
Co-ouderschap
Titel
Tussen twee huizen : co-ouders en hun kinderen vertellen
Auteur
Kaat Vrancken
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2005
171 p.
ISBN
90-5617-617-X
Plaatsingssuggestie
322.3 (SISO) Trouwen - Samenwonen ; Scheiden (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek bestaat uit ervaringen van ouders en kinderen met gedeeld ouderschap. Het start met een uitleg over de gebruikte termen: gezagsco-ouderschap en verblijfsco-ouderschap. Per hoofdstuk wordt een ervaring van de geïnterviewde - vader, moeder of kind - uitvoerig beschreven. Al deze ervaringen vormen samen vrijwel alle mogelijkheden die men tegen kan komen en zelf kan bepalen bij gedeeld ouderschap. Als voorbeeld: 'Hoe moet je je opstellen'; 'Waar voel je je thuis'; 'Wat geeft het je'; 'Wat kost het je' etc. Alle voor- en nadelen komen aan de orde in vierentwintig hoofdstukken. Vlaams idioom en terminologie zorgen soms voor wat verwarring; er wordt een Vlaams wetsvoorstel besproken. Beknopte literatuuropgave en verwijzingen naar alleen Vlaamse websites. Een adviserend boek voor ouders die gedeeld ouderschap hebben en voor hen die dit na een echtscheiding overwegen. Het is ook voor oudere kinderen goed leesbaar.

Over Kaat Vrancken

Kaat Vrancken (Bree, 27 december 1957) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Kaat Vrancken studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze werkte bij een uitgeverij, en als freelance copywriter bedacht ze reclame voor bedrijven. Later verhuisde ze met haar man en dochter naar Bree, haar geboorteplaats. Nu is ze auteur van kinderboeken en is ze lesgever Literaire Creatie op de Genkse Academie Muziek, Woord & Dans.

Werk

Terwijl haar dochter Hannah opgroeide, schreef Kaat Vrancken losse herinneringen over haar neer. Die vormen de basis voor haar debuut in 1995: Zing maar, Hannah, een boek dat werd opgedragen aan haar overleden vader. De illustraties zijn van Sandra Klaassen. In de reeks volgen nog meer titels, onder meer Tsjau, Hannah (1999) en Hannah en het raadsel van de stilte (2000). In de Hannah-boeken vertelt Vrancken over them…Lees verder op Wikipedia