Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wimperwensen, klavertjesvier

Kaat Vrancken (auteur)

Wimperwensen, klavertjesvier

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na de dood van haar grootmoeder vindt Josefien het maar moeilijk om zonder haar 'moemoe' verder te gaan. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Dood, Grootouders, Puberteit
Titel
Wimperwensen, klavertjesvier
Auteur
Kaat Vrancken
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2002
84 p.
ISBN
90-451-0081-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Josefien is dertien als haar oma overlijdt. Door het overlijden van oma komen haar ouders weer nader tot elkaar. Josefien vertelt wat het overlijden van moemoe, die er altijd voor haar was, voor haar betekent. Ook vertelt zij over haar verliefdheid op de 'woensdagjongen' en haar manier van wensen doen (bij het vinden van een klavertje vier of het wegblazen van een wimperhaartje). Buiten de foto van een op de rug gezien meisje op het voorplat zijn er geen illustraties. Het taalgebruik is zowel technisch als inhoudelijk afgestemd op meisjes vanaf ca. 12 jaar. Het boek kan gebruikt worden bij rouwverwerking van kinderen die een dierbare volwassene hebben verloren. Ook door volwassenen kan het boek met plezier gelezen worden.

Over Kaat Vrancken

Kaat Vrancken (Bree, 27 december 1957) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Kaat Vrancken studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze werkte bij een uitgeverij, en als freelance copywriter bedacht ze reclame voor bedrijven. Later verhuisde ze met haar man en dochter naar Bree, haar geboorteplaats. Nu is ze auteur van kinderboeken en is ze lesgever Literaire Creatie op de Genkse Academie Muziek, Woord & Dans.

Werk

Terwijl haar dochter Hannah opgroeide, schreef Kaat Vrancken losse herinneringen over haar neer. Die vormen de basis voor haar debuut in 1995: Zing maar, Hannah, een boek dat werd opgedragen aan haar overleden vader. De illustraties zijn van Sandra Klaassen. In de reeks volgen nog meer titels, onder meer Tsjau, Hannah (1999) en Hannah en het raadsel van de stilte (2000). In de Hannah-boeken vertelt Vrancken over them…Lees verder op Wikipedia