Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De populariteit van de Vlaamse Kabouter Plop is en blijft groot. Achter het enorme succes van Plop zit hetzelfde team als bij Samson & Gert (namenlijk Gert Verhulst, Danny Verbiest, Hans Bourlon en Johan Vanden Eede). Deze compactdisc bevat, net als deel 1*, tien vrolijke topliedjes waaronder het liedje Lalala (tevens als single uitgebracht) en een remix van de (zeer succesvolle) Kabouterdans gemaakt door Phil Wilde, ooit succesvol producer van 2 Unlimited. Ook bij dit album wordt Kabouter Plop bijgestaan door Kabouter Kwebbel, Kabouter Klus, Kabouter Lui, Kabouter Smul en Kabouter Smal.

Over Kabouter Plop

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eliedion

Kabouter Plop is een kinderprogramma van Studio 100 waarin de belevenissen van de gelijknamige kabouter centraal staan. De reeks loopt sinds 27 augustus 1997.

De reeks

De televisiereeks Kabouter Plop wordt geregisseerd door Bart Van Leemputten en bestaat uit korte filmpjes van ongeveer vijf minuten. De filmpjes spelen zich meestal af in Plops melkherberg (paddenstoel), waar plopmelk en plopkoeken te krijgen zijn, of in het kabouterbos. Vaak ontrolt het verhaaltje zich na een grap van de ondeugende Klus.

Elke aflevering begint met Plop die in bed ligt en vertelt over de belevenissen van de afgelopen dag. Aan het einde van de aflevering zegt hij dat hij naar 'Kabouterdromenland' gaat. Meestal zit er in elke aflevering wel een kleine levensles verpakt.

De televisieserie wordt (werd) uitgezonden door:

Suggesties