Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De profeet

Kahlil Gibran (auteur), Rupi Kaur (inleider)
Klassiek geworden wijsheid van de Libanese mysticus (1883-1931).
Titel
De profeet
Auteur
Kahlil Gibran 1883-1931
Inleider
Rupi Kaur
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The prophet
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2020 | Andere uitgaven
126 p.
ISBN
9789029094351 (hardback)
Plaatsingssuggestie
158.4 (SISO) Bezinningsteksten (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor het eerst in 1923 gepubliceerde tekst van de schitterende spirituele dialogen tussen een verlichte, Arabische meester, Almustafa, en het hem vreemde volk, dat hij na de twaalf jaar ballingschap die hij tussen hen heeft doorgebracht, verlaat om per boot naar zijn eigen thuisland terug te keren. Voor hij vertrekt, wordt hem gevraagd zijn wijsheid met hen te delen en dat doet hij in 28 dichterlijke essays, waarin hij zijn inzichten met betrekking tot allerlei aspecten van het menselijk leven (zoals liefde, familie, religie, verdriet) verwoordt. Uit dit bekendste spirituele werk van Kahlil Gibran (1883-1931) wordt graag geciteerd bij alle mogelijke sociale riten en voor velen vormen zijn inzichten nog steeds een bron van inspiratie. Nu in een nieuwe, moderne vertaling van Inge Pieters (2020) en met een ruim voorwoord van de Indiaas-Canadese dichter en schrijfster Rupi Kaur (1992).

Over Kahlil Gibran

Khalil Gibran, ook wel Kahlil Gibran; geboren als Gibran Khalil Gibran, Arabisch: جبران خليل جبران, Syrisch: ܓ̰ܒܪܢ ܚܠܝܠ ܓ̰ܒܪܢ (Bsharri, 6 januari 1883 – New York, 10 april 1931) was een artiest, dichter en schrijver.

Levensloop

Gibran werd geboren in Libanon. Zijn ouders waren Maronitische christenen. Toen hij 12 was vertrok zijn moeder met haar kinderen naar de Verenigde Staten van Amerika, maar stuurde Khalil na korte tijd terug om zijn opleiding te vervolgen. In 1901 verliet hij Beiroet en zwierf door Europa. Daar kwam hij in aanraking met de Europese modernisten en de Romantiek. Zijn eerste boekje al-Musiqa (1905), dat eigenlijk meer een pamflet was, was een romantische lofzang op de muziek. In Boston en Parijs bracht hij het grootste deel van zijn productieve leven door.

Gibran schreef met zijn poëtische werken geschiedenis: vooral zijn boek De Profeet is zeer geliefd geworden bij het publ…Lees verder op Wikipedia