Strip
Nederlands

Tijdloos

Kamagurka (auteur)
Titel
Tijdloos
Auteur
Kamagurka
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2005
[104] p. : ill.
ISBN
90-5617-627-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alweer de zoveelste bundeling met getekende noodkreten en commentaren uit en over een bizarre wereld door Kamagurka (pseudoniem van Luc Zeebroeck). Cartooneske zwartwittekeningen met verwarrende boodschappen en scherpe commentaren, afkomstig uit de Vlaamse krant De Tijd. Kamagurka publiceert regelmatig in Nederlandse, Belgische en Franse kranten en tijdschriften en heeft in de loop der jaren veel 'navolgers' gekregen, qua stijl en inhoud, maar wordt zelden 'overklast'. Terrorisme, de invoering van de Euro, Arafat, de Paus ('Ik wil wel opstappen, maar zelfs dat lukt me niet meer'), Afghanistan, Irak ('Wat zou zo'n oorlog om olie nu eigenlijk aan benzine kosten?'), de olieprijs ('Als het zo verder gaat, zal ik mijn auto moeten laten afmaken'), asielzoekers, corruptie, Greenpeace, martelingen, religie, Dutroux, zelfmoordacties, de tsunami, het komt allemaal aan bod bij Kamagurka. Een tijdloos beeld van een verwarrende tijd.

Over Kamagurka

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Kamagurka, pseudoniem van Luc Charles Zeebroek, (Nieuwpoort, 5 mei 1956) is een Belgisch cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Kamagurka staat bekend om zijn absurde cartoons en tv-shows. Hij heeft weinig vaste stripfiguren, maar Bert en Bobje zijn de bekendste. Ook schrijft hij de scenario's voor Herr Seeles strip Cowboy Henk.

Biografie

Kamagurka studeerde achtereenvolgens Kunstonderwijs in Brugge en later Kunst aan Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Die laatste studies hield hij echter voor bekeken nog voor hij zijn diploma haalde.

Hij werd bekend in België door zijn werk als cartoonist in het weekblad Humo. Geïnspireerd door de absurde en choquerende strips en cartoons van Robert Crumb, Roland Topor en het controversiële Franse blad Hara-Kiri introduceerde hij soortgelijke tekeningen in Vlaanderen.

Tijdens een schoolreis in Parijs besloot Kamagu…Lees verder op Wikipedia