Daisy
Nederlands

Ongemerkt

Kami Garcia (auteur), Annick Van Petegem (verteller)
Door toedoen van de demon Andras komt de jongen van wie Kennedy houdt in levensgevaar. Kennedy ontdekt dat zij de enige in haar familie is die geen merkteken heeft. Zou dat een betekenis hebben?
Titel
Ongemerkt
Auteur
Kami Garcia
Verteller
Annick Van Petegem  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unmarked
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
10:45
Oorspr. uitgever
Full Moon
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 17-jarige Kennedy (ik-figuur) en de vier jonge leden van het Legioen van de Zwarte Duif vervolgen hun strijd tegen de demon Andras nu Kennedy hem in het eerste deel* per ongeluk heeft vrijgelaten. Door toedoen van Andras komt de jongen van wie Kennedy houdt in levensgevaar. Ondertussen worden verrassende ontdekkingen gedaan over de familie van Kennedy en is het de vraag wat dit betekent voor de rol van Kennedy in deze eeuwenoude geschiedenis van geheime genootschappen. Dit spannende en romantische boek is het tweede, niet los te lezen deel van de paranormale young adult serie ‘Het Legioen’, de eerste soloreeks van de auteur die eerder samen met Margaret Stohl o.a. de bestsellerreeks 'Beautiful Creatures' schreef. De aandacht van de lezer wordt meteen gevangen door een flashforward als eerste hoofdstuk en wordt daarna vastgehouden door het beeldend en met veel vaart geschreven vervolg vol actie. Ten opzichte van het eerste deel komt het verhaal nu meer tot de kern, de personages kom…Lees verder

Over Kami Garcia

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Kami Garcia (25 maart 1972) is een Amerikaanse schrijfster van onder andere Beautiful Creatures. Zij groeide op in Washington D.C., waar zij na haar opleiding werkzaam was in het onderwijs totdat ze verhuisde naar Los Angeles.

Caster Chronicles

Samen met Margaret Stohl schreef zij de zogenaamde Caster Chronicles, waarvan Beautiful Creatures (2009) het eerste deel is. Deze boekenserie wordt geschaard onder de genres young adult en fantasy. De boeken spelen zich af in het fictieve plaatsje Gatling, South Carolina, rondom een groep bewoners, vrienden, heksen (in de boeken 'casters' genoemd) en andere magische wezens. Het eerste deel werd een bestseller en stond op de New York Times-bestsellerlijst. Het boek is vertaald in 39 talen en uitgegeven in 50 landen. In 2013 is het boek verfilmd.

Tot en met 2012 zijn er vier boeken en één novelle (deze laatste als e-boek) verschenen in de serie.

Lees verder op Wikipedia