Cd
Nederlands

Kapitein Winokio zag 1 beer

Kapitein Winokio (uitvoerder)
+1
Kapitein Winokio zag 1 beer
×
Kapitein Winokio zag 1 beer Kapitein Winokio zag 1 beer

Kapitein Winokio zag 1 beer

Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Titel
Kapitein Winokio zag 1 beer
Uitvoerder
Kapitein Winokio
Taal
Nederlands
Uitgever
Haiku, 2009
1 cd + boekje
Speelduur
00:44:04
EAN
5400711001863 5412690051470 5419999102452
CDR
LAX1669
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kapitein Winokio heeft op deze cd zestien traditionele Nederlandstalige kinderliedjes verzameld. Deze liedjes worden op een niet alledaagse manier vertolkt door bekende en minder bekende Vlaamse artiesten (o.a. Jan Decleir en Kamagurka). De cd is volledig opgenomen via homerecording, wat vrij uniek is voor een verzamelplaat. Zeventig muzikanten zijn uitgenodigd om een eigentijdse versie te maken van een oud kinderliedje. De artiest maakte zijn eigen keuze en kreeg carte blanche bij de uitvoering ervan. De basismelodie van elk liedje is behouden, maar door de bijzondere arrangementen ontstaan er compleet nieuwe liedjes. Leuk voor jong (vanaf ca. 6 jaar) en oud!

Over Kapitein Winokio

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Baptist

Kapitein Winokio is een Vlaams muziekproject van Winok Seresia voor kinderen en hun ouders. Naast optredens met inspirerende en inventieve kindermuziek (op bekende podia als de Ancienne Belgique of festivals als Hestival) zijn er ook cd's, boeken, vinyl, DVD's en spelletjes. Traditionele kinderliedjes zoals Ik zag twee beren, Slaap, kindje, slaap en Al die willen te kaap'ren varen worden herwerkt tot eigentijdse versies gezongen en uitgevoerd door professionele muzikanten. De oorspronkelijke teksten worden meestal gerespecteerd, maar soms ook aangepast of verlengd.

Historiek

In 2004 startte Winok Seresia het project dat administratief was ondergebracht in Catamaran vzw (opgericht in Borgerhout in 2000). Deze werd in 2007 in Antwerpen herdoopt tot Haiku Harbour vzw en in 2009 tot Kapitein Winokio bvba. De artistieke leiding is in handen van Winok Seresia met Greet Meert als zakelijk leider…Lees verder op Wikipedia