Cd
Nederlands

Kapitein Winokio zag 2 beren : een ode aan het kinderlied

Kapitein Winokio (uitvoerder)
+1
Kapitein Winokio zag 2 beren : een ode aan het kinderlied
×
Kapitein Winokio zag 2 beren : een ode aan het kinderlied Kapitein Winokio zag 2 beren : een ode aan het kinderlied

Kapitein Winokio zag 2 beren : een ode aan het kinderlied

Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Titel
Kapitein Winokio zag 2 beren : een ode aan het kinderlied
Uitvoerder
Kapitein Winokio
Taal
Nederlands
Uitgever
Haiku, 2008
1 cd + boekje
Speelduur
01:11:38
Aantekening
Met teksten
EAN
5400711002297 5412690051487 5419999102469
CDR
LAX1670
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kapitein Winokio heeft op deze cd negentien traditionele Nederlandstalige kinderliedjes verzameld. Deze liedjes worden op een niet alledaagse manier vertolkt door bekende en minder bekende Vlaamse en Nederlandse artiesten (o.a. Henny Vrienten & Fay Losky, Spinvis). Dit idee is al eerder uitgebracht op de cd 'Kapitein Winokio zag 1 beer'. Alle opnames zijn tot stand gebracht via homerecording, wat vrij uniek is voor een verzamelplaat. De diverse artiesten hebben de liedjes in een modern jasje gestoken en door de eigentijdse arrangementen zijn ze compleet vernieuwd. Voor de midden- en bovenbouw van de basisschool is dit een zeer bruikbare cd waarop het cultuurgoed van de Nederlandse kinderliedjes bewaard is gebleven.

Over Kapitein Winokio

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Baptist

Kapitein Winokio is een Vlaams muziekproject van Winok Seresia voor kinderen en hun ouders. Naast optredens met inspirerende en inventieve kindermuziek (op bekende podia als de Ancienne Belgique of festivals als Hestival) zijn er ook cd's, boeken, vinyl, DVD's en spelletjes. Traditionele kinderliedjes zoals Ik zag twee beren, Slaap, kindje, slaap en Al die willen te kaap'ren varen worden herwerkt tot eigentijdse versies gezongen en uitgevoerd door professionele muzikanten. De oorspronkelijke teksten worden meestal gerespecteerd, maar soms ook aangepast of verlengd.

Historiek

In 2004 startte Winok Seresia het project dat administratief was ondergebracht in Catamaran vzw (opgericht in Borgerhout in 2000). Deze werd in 2007 in Antwerpen herdoopt tot Haiku Harbour vzw en in 2009 tot Kapitein Winokio bvba. De artistieke leiding is in handen van Winok Seresia met Greet Meert als zakelijk leider…Lees verder op Wikipedia