Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het grote weedgenietboek

Karel Michiels (auteur)

Het grote weedgenietboek

Informatie, wetenswaardigheden en ervaringen met betrekking tot marihuana.
Onderwerp
Cannabis (drugs)
Titel
Het grote weedgenietboek
Auteur
Karel Michiels
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2003
268 p. : ill.
ISBN
90-5240-734-7
Plaatsingssuggestie
614.73 (SISO) Verslaving ; Drugs (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoewel hij begint met een apologie vindt Karel Michiels dat het eigenlijk niet zou hoeven "omdat weed in mijn ogen geen drug is". Ondanks het huidige tolerante beleid in België roept gebruik van cannabis toch nog controverse op en Michiels wil andermaal de vooroordelen en pure leugens erover ontkrachten. Dat vraagt argumenten en die komen meestal uit studies. Dat heeft de auteur echter willen vermijden, ze komen dan ook slechts hier en daar, en vooral achteraan aan bod. Het uitgangspunt was juist een lichtvoetig boek over dit onderwerp te schrijven, zonder in wetenschappelijke pleidooien of politieke dan wel medische analyses te vervallen.

Het resultaat is behoorlijk geslaagd. Het weedgenietboek is heel heterogeen en Michiels is een journalist wiens blowgedrag alvast zijn schrijftalent niet beïnvloedt. Grappig en to the point gaat hij in op alle mogelijke aspecten van het kruid, de plezierige en de ernstige. Al vanaf de intro, '10 redenen waarom cannabisvijanden ongelijk hebben…Lees verder
Verzameling verhalen, impressies, lijstjes en andere wetenswaardigheden over cannabis. Het is geschreven met de stelling dat weed overal is, in films, muziek etc. en dat weed er altijd al is geweest, in alle godsdiensten en culturen. De 24 korte hoofdstukken beslaan dan ook de meest uiteenlopende onderwerpen als: een overzicht van bekende musici in de loop der tijden die cannabis gebruikten; verhalen van personen die gebruiken en belevenissen die zich daarbij voordoen; kweekvoorschriften; het wel of niet verslavend/schadelijk zijn; wetgeving in België en Nederland en bestaande hulpverlening indien nodig. Het is een gezellig geschreven boek met afbeeldingen van platenhoezen en affiches als onderbreking. De voornaamste doelgroep zal de cannabis-gebruiker zijn, maar het boek is ook geschikt voor de niet-gebruiker die zich een voorstelling van de wereld van de cannabis wil maken.