Boek
Nederlands

Aan de hoogste kim : een keuze uit de poëzie van Karel van de Woestijne

Karel Van de Woestijne (auteur), Anne Marie Musschoot (samensteller)

Aan de hoogste kim : een keuze uit de poëzie van Karel van de Woestijne

Titel
Aan de hoogste kim : een keuze uit de poëzie van Karel van de Woestijne / Van de Woestijne, Karel ; samengest. door Musschoot, Anne Marie
Auteur
Karel Van de Woestijne
Samensteller
Anne Marie Musschoot
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Poëziecentrum, 1989 | Andere uitgaves
250 p.
ISBN
90-70968-38-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Karel Van de Woestijne

Carolus Petrus Eduardus Maria (Karel) van de Woestijne (Gent, 10 maart 1878 - Zwijnaarde, 24 augustus 1929) was een Vlaams schrijver en broer van de schilder Gustave.

Biografie

Karel van de Woestijne werd geboren in de Sint-Lievenspoortstraat te Gent. Aan zijn geboortehuis hangt een gedenkplaat. Zijn jeugdjaren bracht hij echter door in het nummer 106 in de Sleepstraat in Gent (waar ook een gedenkplaat hangt). Toen hij twaalf was, stierf zijn vader, een koperslager, aan een beroerte, waardoor hij het morele gezag overnam over zijn broers Edward, Maurice en Gustave. Hij genoot zijn middelbaar onderwijs aan het Koninklijk Atheneum aan de Ottogracht te Gent. Hij dweepte met de poëzie van Charles Baudelaire.

In Gent studeerde hij ook Germaanse filologie en kwam hij in contact met het Frans symbolisme. Hij verbleef van april 1900 tot januari 1904 en van april 1905 tot november 1906 te Sint-Martens-Latem.

In 1903 stierf…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek