Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De poppenspeler

Karel Verleyen (auteur)

De poppenspeler

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tijdens een fietsvakantie in Italie͏̈ komt een vijftienjarig meisje terecht in een huis waarvan de bewoners bang lijken te zijn voor 'de meester'.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De poppenspeler
Auteur
Karel Verleyen
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2002
156 p.
ISBN
90-5908-029-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vijftienjarige Elise komt tijdens een fietsvakantie in Umbrië door noodweer terecht in het eenzame huis van iemand die 'de meester' genoemd wordt. Tijdens haar driedaags verblijf wordt gaandeweg duidelijk wat er zich afspeelt en waarom haar medebewoners (een Italiaans-Belgische vrouw, een ex-fotograaf, een monsterlijke figuur en een Albanese vluchteling) als marionetten naar de pijpen dansen van 'de meester': hij is de poppenspeler (c.f. titel) die hen in zijn macht heeft, maar wie is hij? Elise krijgt een nieuwe, maar huiveringwekkende kijk op haar verlangen om schrijfster te worden. Intrigerend verhaal met een toenemende beklemmende spanning, versterkt door de keuze van omgeving en door de afwisselend weergegeven perspectieven van de personages. Van dezelfde auteur verscheen eerder 'De keuze'*. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Karel Verleyen

Karel Valeria Cyriel Verleyen (Mechelen, 19 mei 1938 - Leuven, 18 november 2006) was een Vlaams schrijver.

Biografie

Karel Verleyen was de oudste zoon van de Vlaamse kinderboekenschrijver Cyriel Verleyen en broer van journalist Frans Verleyen. Als zoon van een kinderboekenschrijver wilde hij zelf absoluut geen schrijver worden. Hij studeerde rechten en haalde het leraarsdiploma. Vervolgens kwam hij voor de klas te staan. Een verhaal dat hij in de klas vertelde, werd uitgegeven en zo werd hij dan toch schrijver.

Toch werd hij eerst nog verkoopmanager, maar na een poosje keerde hij terug voor de klas. Daarnaast was hij van 1973 tot 1985 hoofdredacteur van het tienerblad "Top". Aansluitend werd hij adjunct-hoofdredacteur van de krant Het Volk, daarna nam hij het hoofdredacteurschap waar van Uit-Magazine (VTB-VAB) en Wintersportmagazine. Karel Verleyen vertaalde ook boeken en werkte mee aan leerboeken Nederlands voor het sec…Lees verder op Wikipedia