Daisy
Nederlands

Nina's neusje

Karel Verleyen (auteur), Veerle Govers (verteller)
+1
Nina's neusje
×
Nina's neusje Nina's neusje
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Speurneus Nina vreest dat haar leventje met broer Kjell en mama in gevaar komt: volgens haar wijst alles erop dat haar moeder toe is aan een vriend en die nog gevonden heeft ook! Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Nina's neusje
Auteur
Karel Verleyen
Verteller
Veerle Govers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
2:29:36
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speurneus Nina vreest dat haar leventje met broer Kjell en mama in gevaar komt: volgens haar wijst alles erop dat haar moeder toe is aan een vriend en die nog gevonden heeft ook! Nu nog harde bewijzen. Aan haar oudere broer heeft ze niet veel, die vindt haar overdreven en ze slaat inderdaad wel erg door. In buurjongen Victor vindt ze wel een maatje; hij heeft ervaring met de nieuwe vlam van zijn moeder. Natuurlijk hebben alle verdachte activiteiten van mama uiteindelijk een verklaring en heeft Nina zich niet voor niets ongerust gemaakt. Het luchtige verhaal is met vaart geschreven, maar helaas ook wat stijf, waardoor er afstand blijft, bijv.: 'Het jongetje (=Victor) barstte zowat van het lachen toen hij Nina zag en het meisje (=Nina) deed dan maar met hem mee' (p. 17). De illustraties in grijstinten hebben een heel eigen stijl, vooral dieren worden raak en komisch neergezet. Wel aardige uitgave, geen 'must'. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Karel Verleyen

Karel Valeria Cyriel Verleyen (Mechelen, 19 mei 1938 - Leuven, 18 november 2006) was een Vlaams schrijver.

Biografie

Karel Verleyen was de oudste zoon van de Vlaamse kinderboekenschrijver Cyriel Verleyen en broer van journalist Frans Verleyen. Als zoon van een kinderboekenschrijver wilde Mats Verleyen zelf absoluut geen schrijver worden. Hij studeerde rechten en haalde het leraarsdiploma. Vervolgens kwam hij voor de klas te staan. Een verhaal dat hij in de klas vertelde, werd uitgegeven en zo werd hij dan toch schrijver.

Toch werd hij eerst nog verkoopmanager, maar na een poosje keerde hij terug voor de klas. Daarnaast was hij van 1973 tot 1985 hoofdredacteur van het tienerblad "Top". Aansluitend werd hij adjunct-hoofdredacteur van de krant Het Volk, daarna nam hij het hoofdredacteurschap waar van Uit-Magazine (VTB-VAB) en Wintersportmagazine. Karel Verleyen vertaalde ook boeken en werkte mee aan leerboeken Nederlands vo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties