Een Amerikaanse vrouw die bij de CIA als analist werkt, ontdekt dat haar man een Russische spion is.
Titel
Wat je niet weet
Auteur
Karen Cleveland
Vertaler
Edzard Krol
Verteller
Natalie Hulsen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Need to know
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2018
1 cd
Speelduur
10:01
Oorspr. uitgever
A.W. Bruna Uitgevers
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat je niet weet

Eerste zin. Ik sta in de deuropening van de kamer van de tweeling en zie ze slapen, vredig en onschuldig, door de ledikantspijlen die me aan de tralies van een gevangeniscel doen denken.

Vivian Miller spoort voor de CIA al jaren Russische ‘slapers’ op, spionnen die onopgemerkt tussen de bevolking leven. Wanneer ze eindelijk kan inbreken op de site van Joeri Jakov vindt ze een bestand met vijf foto’s. De persoon op een ervan kent ze maar al te goed: het is haar man Matt. Het blijkt dat hij al op zijn vijftiende in Rusland werd gerekruteerd. Erger: hij wist wat Vivian deed toen ze elkaar ontmoetten. Toch gelooft Vivian dat hij haar oprecht graag ziet. Hem aangeven kan ze niet. Maar Matt kan ook niet zomaar stoppen. Dan is de kans groot dat Jakov hem en zijn gezin zal vermoorden. Karen Cleveland weet als voormalige CIA-analiste waar Abraham de mosterd haalt, maar verwacht geen Bondscènes of zenuwgas. Matt is een huis-tuin-en-keukenspion die af en toe boodschappen onder bankjes in het park uitwisselt en die zelfs na zijn huwelijk met Vivian nooit echt verraad heeft gepleegd. Dat zorgt ervoor dat het boek van knap spannend te snel overgaat in ee…Lees verder

Vivian heeft een goedbetaalde baan als contraspionage-analist bij de CIA. Haar man Matt werkt thuis en zorgt voor hun vier kinderen. Als Vivian op een dag ontdekt dat haar man een Russische spion blijkt te zijn, stort haar wereld volkomen in elkaar. Het dilemma is bovendien groot: blijft ze loyaal aan haar gezin of aan haar vaderland? Een vlot geschreven spannende thriller van een auteur die zelf als analist bij de CIA en FBI werkte. Haar debuut heeft vele verrassende wendingen en een onverwachte plot. Het verhaal bevat geen gewelddadige acties. Voor een breed publiek. Vier sterren in de VN Detective en Thriller Gids.