Boek
Nederlands

Jongens, jongens en nog meer jongens (en billy)

Karen McCombie (auteur)
+1
Jongens, jongens en nog meer jongens (en billy)
×
Jongens, jongens en nog meer jongens (en billy) Jongens, jongens en nog meer jongens (en billy)

Jongens, jongens en nog meer jongens (en billy)

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Lexy Love is verliefd op een vriend van haar zus en vraagt zich af of haar vader ook verliefd is. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Jongens, jongens en nog meer jongens (en billy) / Karen McCombie
Auteur
Karen McCombie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ally's world : boys, brothers and jelly-belly dancing
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2007
160 p.
ISBN
90-206-6445-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lexy Love behoort tot een chaotische, vriendelijke familie. Naast haar gemoedelijke vader, die fietsenmaker is, deelt ze haar bijna uit elkaar vallende huis met haar op macht beluste bemoeizieke zus Linn (17), het complete warhoofd Robinia (15), en haar zwijgzame en vreemde broertje Thor (zeven). Verder lopen er nog twee honden en vijf katten rond. Lexy is naar eigen zeggen de enige normale persoon, al kost haar dat soms wel wat moeite. Haar beste vrienden Sandie en Billy zijn allebei fantastisch, maar spreken helaas niet met elkaar. Misschien zou Lexy's moeder haar het beste begrijpen, maar die is er nooit.
Centraal in dit verhaal staan uiteraard jongens. Lexy ziet het vriendje van haar zus wel zitten, en hoopt op een goddelijke nieuwe buurjongen. Haar vriendin Kyra verslijt ondertussen jongens aan de lopende band. Verder maken we kennis met Billy, Lexy's maatje ? al twijfelt ze wel eens of meisjes en jongens gewoon vrienden kunnen zijn. Lexy helpt Billy een afspraakje te maken me…Lees verder
Kan je met jongens gewoon bevriend zijn zonder dat een van beiden verliefd is? Dat is een vraag waar ik-figuur Lexy en haar vriendinnen zich mee bezig houden. Als ze toevallig door hun vriendjes bespied worden met buikdansen, denken ze er weer heel anders over. Dit boek verschijnt als vijfde deel van de serie 'Typisch Lexy!'*, maar kan goed afzonderlijk gelezen worden. Lexy woont in een gezin waar de moeder verdwenen is, en daar hebben zij en haar kleine broertje last van. Op de problemen wordt niet diep ingegaan, het verhaal heeft een luchtige, nonchalante toon met wat overdreven vlot taalgebruik. De hoofdpersoon vertelt haar belevenissen zelf: herkenbaar, maar met weinig vaart. Knalgeel, aantrekkelijk omslag en vrij volle bladspiegel. Pure ontspanningslectuur voor meiden vanaf ca. 11 jaar.