Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Suzy D. in de puree

Karen Saunders (auteur), Karin Pijl (vertaler)
+1
Suzy D. in de puree
×
Suzy D. in de puree Suzy D. in de puree
In de reeks:
Suzy D.; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Suzy is dol op haar vriendje Danny. Waarom krijgt ze dan de kriebels van die nieuwe jongen? Dan ziet ze Danny zoenen met een ander meisje. En moet ze bruidsmeisje zijn in een vreselijke jurk… Wat kan er nog meer misgaan? Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Suzy D. in de puree
Auteur
Karen Saunders
Vertaler
Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Me Suzy P.
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2019 | Andere uitgaven
343 p.
ISBN
9789026143069 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De veertienjarige Suzy is goed bevriend met Mirthe. Beide meisjes hebben een leuk vriendje, geen vuiltje aan de lucht dus, totdat Suzy ineens de knappe Jack tegenkomt. Bijna op hetzelfde moment ziet ze dat haar eigen vriendje met een ander meisje zit te zoenen. De wereld ziet er ineens heel anders uit. Tot overmaat van ramp moet Suzy ook nog eens bruidsmeisje zijn bij het huwelijk van haar oudste zus in een vreselijke jurk. Hoe erg kan het allemaal zijn? Dit meidenboek leest lekker weg. De thema's verliefdheid, vriendschap maar ook ruzie en haat komen we allemaal tegen in dit verhaal. Het happy end is enigszins voorspelbaar. Het boek zit vol humor, soms iets te flauw. Het drukke omslag en de wat kinderachtige titel passen beter bij een wat jongere doelgroep. Desondanks toch een boek voor een paar gezellige uurtjes, dat het beslist goed zal doen bij meiden vanaf ca. 12 jaar. Herdruk in paperback van het eerste deel van de nu driedelige serie.

Suzy D. in de puree

Suzy Dilletjes lijkt rampen aan te trekken als een magneet. Ze is onhandig en trekt daardoor regelmatig de aandacht op een voor haar niet zo aangename manier. Ze trekt dagelijks op met haar vriendje Danny, haar beste vriendin Mirthe en diens vriendje Jamie. Ze kennen elkaar al een eeuwigheid. Op een dag verschijnt er een nieuwe jongen in haar klas: Jack. Wat is die kerel knap én sexy ... Maar Suzy heeft ook nog andere dingen aan haar hoofd zoals de trouw van haar zus binnenkort. Die wil niet liever dan dat Suzy een limegroene jurk aantrekt op haar bruiloft. Een kleur waar Suzy van huivert. Een knappe bink op school en een vreselijke bruid thuis. Zal Suzy haar hoofd koel kunnen houden?Dit boek is een echt tienermeisjesboek vol puberhumor en herkenbare situaties van meisjes die net naar het middelbaar gaan. De band met de vrienden is belangrijker dan die met de ouders, wat helemaal aansluit bij de belevingswereld van een puber. Het verhaal zelf is voorspelbaar en o…Lees verder