Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het najagen waard : roman

Karen Witemeyer (auteur), Richard Kettmann (vertaler)
Als in 1891 een premiejager opdracht krijgt een lerares op te sporen die ervandoor is met de kleindochter van een rijke man is de situatie heel anders dan hij verondersteld had.
Titel
Het najagen waard : roman
Auteur
Karen Witemeyer
Vertaler
Richard Kettmann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A worthy pursuit
Uitgever
Veenendaal: Grace Publishing House, copyright 2015
380 p.
ISBN
9789492234032 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Texas, 1891: in het holst van de nacht vertrekt Charlotte Atherton, lerares op de Sullivans Academie voor Uitzonderlijk Jong Talent, met drie leerlingen wanneer de school onverwacht sluit. Een van hen is het weesmeisje Lily Dorchester, kleindochter van een vermogend en machtig man. Charlotte heeft Lily’s moeder beloofd Lily bij haar gewetenloze grootvader weg te houden. Maar de oude Dorchester laat het er niet bij zitten en stuurt premiejager Stone Hammond achter haar aan. Als die Charlotte uiteindelijk vindt, blijkt dat Dorchester niet eerlijk is geweest: Charlotte is namelijk de wettige voogd van Lily. Wanneer er dan plotseling gevaar dreigt, moet Hammond beslissen wie het najagen waard is. Opnieuw weet de auteur met haar vlotte pen een boeiend verhaal van A tot Z neer te zetten. Als geen ander weet ze romantiek, spanning en historie in een luchtig jasje te steken en er ook nog eens een mooie strekking in te verwerken. Opnieuw een amusante wegdroomroman met een hoog ‘ze leefden nog …Lees verder

Over Karen Witemeyer

Karen Witemeyer (Californië) is een Amerikaanse schrijfster van historische romans vanuit een protestants-christelijke milieu. Een aantal van haar boeken is in het Nederlands en Duits verschenen.

Leven en werk

Witemeyer, die opgroeide in Californië, verhuisde naar Texas om psychologie te studeren aan de Abilene Christian University, waar ze zowel haar bachelor als master in behaalde.

Ze werd verliefd op het ruige landschap van Texas en de bewoners en trouwde met een van hen. Haar boeken zijn vooral gesitueerd in het Texas rond 1800 tot 1900.

Witemeyer is al haar hele leven een boekenwurm die nu haar dromen naleeft door romans te schrijven. Haar boeken halen in Amerika regelmatig de bestsellerlijst en zij heeft voor haar werk al diverse ondescheidingen ontvangen zoals de Inspirational Reader's Choice Award, ACFW Carol Award en de Holt-medaille. Zij is ook een veel gevraagd spreekster voor w…Lees verder op Wikipedia