Boek
Nederlands

Duif en haan : verhalen uit het klooster

Karin Amatmoekrim (auteur), Yves Petry (auteur), Yannick Dangre (auteur)
+1
Duif en haan : verhalen uit het klooster
×
Duif en haan : verhalen uit het klooster Duif en haan : verhalen uit het klooster

Duif en haan : verhalen uit het klooster

Karin Amatmoekrim (auteur), Yves Petry (auteur), Yannick Dangre (auteur)
Genre:
Overwegingen door zes schrijvers naar aanlelding van een retraite in een klooster van de Dominicanen.
Titel
Duif en haan : verhalen uit het klooster
Auteur
Karin Amatmoekrim 1976- Yves Petry Yannick Dangre 1987- Bregje Hofstede Nyk De Vries Kira Wuck
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: [Das Mag], © 2016
97 p.
ISBN
9789492478108 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De orde van de Predikheren van Dominicus heeft altijd de dialoog gezocht met het intellectuele leven buiten de eigen kring. Bij de viering van hun achtste eeuwfeest hebben de broeders in Nederland zes schrijvers, drie dames en drie heren, uitgenodigd om een lang weekend gast te zijn in het klooster van Huissen. Zij hebben het leven daar gedeeld en er inspiratie gevonden voor een tekst, waarin de opgedane ervaring in deze voor hen ongewone omgeving meevibreert. Ongewone verhalen, zeker voor een kloosterbundel, maar buitengewoon leesbaar. Zij openen poorten naar onvermoede verten. De bundel wordt ingeleid door de Pater Provinciaal van de orde, René Dinklo. Het zijn verhalen uit het klooster, niet over het klooster. Wie geschiedenis zoekt, zal deze niet vinden, wie inspiratie zoekt, kan worden verrast. Pocketuitgave; normale druk.

Over Karin Amatmoekrim

CC BY 3.0 - Foto van/door ATV-Networks Suriname

Karin Amatmoekrim (Paramaribo, 25 december 1976) is een Surinaams-Nederlandse schrijver. Ze werd geboren in Suriname en groeide op in Nederland. Ze schrijft romans, korte verhalen en columns.

Jeugd en opleiding

Amatmoekrim werd geboren in Paramaribo in Suriname als dochter van de in Suriname bekende Taekwondo-specialist Eric Lie, van Chinees-Creools-Indiaanse afkomst, en een Javaanse moeder. Ze emigreerde in 1981 naar Nederland, groeide op in IJmuiden en doorliep het Gymnasium Felisenum in Velsen Zuid. Daarna studeerde ze psychologie en moderne letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze sloot haar studie af met de scriptie De etniciteit in de Surinaamse literatuur.

In haar jeugd had Amatmoekrim de naam Karin Boersma, hoewel Boersma niet haar echte vader was. Later heeft ze de naam van haar moeder aangenomen.

Schrijverschap

In 2004 kwam haar debuutrom…Lees verder op Wikipedia

Suggesties