Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het knipperleven : roman

Het knipperleven : roman

Een jonge vrouw die nog maar zes weken te leven heeft, gaat door met haar oppervlakkige leventje en vertelt niemand iets, terwijl zij haar pijn in stilte en in eenzaamheid draagt.
Onderwerp
Dood, Kanker
Titel
Het knipperleven : roman
Auteur
Karin Amatmoekrim 1976-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij 521, 2004
165 p.
ISBN
90-76927-81-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Literair debuut van de Surinaams/Nederlandse schrijfster Amatmoekrim (1976), die werkzaam is in de pr en communicatie. Een jonge Amsterdamse studente blijkt op een mislukte kaakfoto van de tandarts een tumor in haar hersenen te hebben. Het kankergezwel is niet operabel en ook een chemokuur heeft geen zin meer. Volgens de dokter resten haar nog zes weken. De mooie jonge vrouw besluit echter heel gevoelloos door te gaan met haar gewone oppervlakkige leventje van uitgaan, vreemdgaan, studeren en werken. Ze vertelt niemand iets over haar dodelijke ziekte en het naderende einde, zelfs haar ouders en Samuel, de vriend met wie ze samenwoont, niet. Ze stoot iedereen van zich af en zelfs Samuel heeft het te druk met zijn werk om iets aan haar te merken. Wat rest is de in stilte gedragen pijn in haar knipperende hoofd, en een grote eenzaamheid. Een mooie en toegankelijk geschreven roman over een van de schaduwkanten van onze moderne maatschappij. Geschikt voor een jong en breed publiek. Normal…Lees verder

Over Karin Amatmoekrim

CC BY 3.0 - Foto van/door ATV-Networks Suriname

Karin Amatmoekrim (Paramaribo, 25 december 1976) is een Surinaams-Nederlandse schrijver. Ze werd geboren in Suriname en groeide op in Nederland. Ze schrijft romans, korte verhalen en columns.

Jeugd en opleiding

Amatmoekrim werd geboren in Paramaribo in Suriname als dochter van de in Suriname bekende Taekwondo-specialist Eric Lie, van Chinees-Creools-Indiaanse afkomst, en een Javaanse moeder. Ze emigreerde in 1981 naar Nederland, groeide op in IJmuiden en doorliep het Gymnasium Felisenum in Velsen Zuid. Daarna studeerde ze psychologie en moderne letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze sloot haar studie af met de scriptie De etniciteit in de Surinaamse literatuur.

In haar jeugd had Amatmoekrim de naam Karin Boersma, hoewel Boersma niet haar echte vader was. Later heeft ze de naam van haar moeder aangenomen.

Schrijverschap

In 2004 kwam haar debuutrom…Lees verder op Wikipedia