Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Leid ons niet in bekoring

Karin Descendre (auteur)
+1
Leid ons niet in bekoring
×
Leid ons niet in bekoring Leid ons niet in bekoring

Leid ons niet in bekoring

Genre:
De Gentse commissaris Callens krijgt te maken met een mishandeld lijk van een jonge vrouw, waarbij satanstekens zijn achtergelaten.
Titel
Leid ons niet in bekoring
Auteur
Karin Descendre
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013
238 p.
ISBN
9789022328408 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitgeverij Manteau lanceert in de reeks ‘Meesters in misdaad’ de debuutroman van Karin Descendre. In Leid ons niet in bekoring buigt de Gentse recherche zich over een gruwelijke moordzaak. Een jonge vrouw is zwaar verminkt gevonden op een bouwterrein. Op de muur staat een pentagram in bloed en ze heeft een omgekeerd kruisje in haar hand. Commissaris Callens krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek wijst al gauw in de richting van satanisme en black metal. Substituut-procureur Verbeckt ziet zijn kans schoon om carrière te maken, en een verdachte wordt gearresteerd en veroordeeld. Jaren later worden Callens en zijn team echter opnieuw met een gruwelijke vondst geconfronteerd. En het blijft niet bij één slachtoffer. De echtgenote van Callens is ondertussen overleden en de commissaris bijt zich helemaal vast in de zaak. Anders dan veertien jaar eerder gelooft niemand – buiten Verbeckt, die zich nu procureur mag noemen – nog in het spoor van black metal-satanisten.
Descendre bren…Lees verder
Dit thrillerdebuut is het eerste deel van een Gentse flikkenserie met commissaris Erwin Callens, geschreven door een Vlaamse juriste die bekend is met het Vlaamse politiewerk. Commissaris Callens krijgt te maken met een mishandeld lijk van een jonge vrouw, waarbij satanstekens zijn achtergelaten. Een ambitieuze procureur wil per se in die richting doorgaan. Er volgt een omstreden veroordeling zo blijkt jaren later als een seriemoordenaar met dezelfde modus operandi meer slachtoffers maakt. Het goed opgebouwde en vlot geschreven verhaal met veel dialoog volgt de werkwijze van de politie nauwgezet. Er is veel oog voor de omgevingsfactoren en de belangrijkste personages met hun achtergrond. De spanning wordt geroutineerd opgevoerd in een mengeling van Simenon en Baantjer. Een geschikte kandidaat voor een televisieserie. Normale druk.