Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Trouweloos

Karin Slaughter (auteur), Ineke Lenting (vertaler)
Een vrouwelijke detective wordt van verlof teruggeroepen om te assisteren bij het onderzoek naar de dood van een levend begraven jonge vrouw die behoorde tot een sekte-achtige commune op een boerderij in Georgia.
Titel
Trouweloos
Auteur
Karin Slaughter
Vertaler
Ineke Lenting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Faithless
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2021 | Andere uitgaven
461 p.
ISBN
9789402709346 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton ontdekken tijdens een wandeling een dood meisje dat levend begraven moet zijn. Het onderzoek leidt hen naar een godsdienstige gemeenschap waar ex-gevangenen en drugsverslaafden worden opgevangen. Dan ontdekt de politie dat in twee jaar tijd negen van deze bewoners stierven en dat op allen een levensverzekering was afgesloten. Het net om de daders sluit zich. Spannend deel in een reeks rond kinderarts Sara Linton, waarin niet alleen de misdaad centraal staat, maar ook het dagelijks leven van Sara, haar vriend Jeffrey en agente Lena Adams. Juist dit aspect zorgt voor veel binding met het verhaal, dat verder leest als een trein en tot het eind blijft boeien.

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. Triptiek en Versplinterd zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers werden verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Yellow Bird…Lees verder op Wikipedia

Suggesties