Boek
Nederlands

De schat in het Zilvermeer

Karl May (auteur)
+1
De schat in het Zilvermeer
×
De schat in het Zilvermeer De schat in het Zilvermeer

De schat in het Zilvermeer

'De schat in het Zilvermeer', dat hier in een originele herdruk verschijnt, is na 'Winnetou' Karl Mays meest geliefde roman. De kaart met de locatie van de schat in het Zilvermeer is door een bendeleider gestolen. Dat is de aanleiding voor een bloedstollende achtervolging door gebieden met elkaar bestrijdende Indianenstammen, waarbij uiteindelijk het recht zijn loop krijgt. De held van het verhaal
Titel
De schat in het Zilvermeer
Auteur
Karl May
Taal
Nederlands
Uitgever
Heerhugowaard: GigaBoek, 2022 | Andere uitgaven
304 p.
Verschijningsdatum
29-11-2022
ISBN
9789085485131 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Karl May

Carl Friedrich May (Ernstthal, 25 februari 1842 – Radebeul, 30 maart 1912), meestal Karl May genoemd, was een Duitse schrijver, die wereldwijd bekend is geworden door zijn vele avonturenromans over Winnetou en Old Shatterhand in het Wilde Westen en in mindere mate de verhalen van Kara Ben Nemsi en Hadji Halef Omar in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Levensloop

May werd geboren in Hohenstein-Ernstthal, als vijfde kind van de wever Heinrich May en zijn echtgenote Wilhelmina Weise. Kort na zijn geboorte werd hij blind door vitaminegebrek. Negen van de dertien andere kinderen in het gezin stierven op jeugdige leeftijd. Gedurende zijn blinde kinderjaren vertelde zijn grootmoeder hem veel sprookjes, waardoor zijn fantasie zich ontwikkelde. Op vier- of vijfjarige leeftijd werden hem na medisch onderzoek de juiste voedingsmiddelen (vitamine A & D) toegediend, waarna hij kon zien.

Op 29 september 1856 begon hij een…Lees verder op Wikipedia