Strip
Meertalig

Vips too : very important paintings

Karl Meersman (auteur)

Vips too : very important paintings

Genre:
VIPS TOO is de mooie opvolger van het eerste boek ‘Very Important Paintings’ Met de actualiteit als inspiratiebron tekent Karl de Groten der aarde en herleidt de VIP’s tot mensen van vlees en bloed. Karl relativeert het doen en laten in de ijdele wereld van film, muziek, entertainment en politiek. VIPS TOO verzamelt 100 schitterende prenten die door milde spot en verbeedingskracht aanzetten tot ee
Titel
Vips too : very important paintings
Auteur
Karl Meersman 1961-
Taal
Meertalig, Nederlands, Engels, Frans
Uitgever
Roeselare: Roularta, 2010
[264] p. : ill.
ISBN
9789086793587 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Karl Meersman

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Karl Meersman

Karl Meersman (pseudoniem: Karl) (Temse, 14 september 1961) is een Belgisch cartoonist en illustrator.

Biografie

Karl Meersman (artiestennaam KARL) tekende al op jonge leeftijd en komt uit een artistieke familie met inmiddels drie generaties van schilders en tekenaars. Toen hij op zijn dertiende aan een tekenwedstrijd meedeed, werd hij eerst gediskwalificeerd omdat de jury niet geloofde dat hij zijn inzending zelf had getekend. Pas nadat hij hem nogmaals tekende in bijzijn van de juryleden, werd hij geloofd en won hij de competitie.

Meersman studeerde kunstgeschiedenis, publiciteit-, figuur- en prentkunst aan verschillende kunstacademies. Hij ontwikkelde zich tot cartoonist en illustrator – zelf noemt hij zich een grafisch kunstenaar – en volgt de traditie van vakgenoten als Daumier, Toulouse-Lautrec en Felicien Rops. Tot 2004 werkte hij met zijn broer samen.

Meersman staat voora…Lees verder op Wikipedia