Boek

Beer of geen beer : (we gaan het zien)

Karl Newson (auteur), Anuska Allepuz (illustrator), Bette Westera (vertaler)
Beer of geen beer : (we gaan het zien)
Beer of geen beer : (we gaan het zien) Beer of geen beer : (we gaan het zien)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een arme beer weet niet meer wie hij is. Is hij een vogel, een eland of een eekhoorn? Maar hij kan niet vliegen, lust geen gras en heeft last van hoogtevrees. Moe en teleurgesteld valt hij in slaap. Misschien weet hij in de lente wie hij is? Groot prentenboek met humoristische tekeningen in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Beren, Winterslaap
Karl Newson
Illustrator
Anuska Allepuz
Vertaler
Bette Westera
Oorspr. taal
Oorspr. titel
A bear is a bear (except when he's not)
Haarlem: Gottmer, 2018
[28] p. : ill.
9789025769314 (hardback)
Dieren (ZIZO)

Andere talen:

Besprekingen

Beer of geen beer? Dat is de grote vraag. Een koddige beer weet niet meer wie hij is. Bij elke ontmoeting met een ander dier probeert hij een nieuwe identiteit uit. Maar het lukt hem niet om te vliegen als een vogel, gras te eten als een eland, soepel te bewegen als een vos of te klimmen als een eekhoorn. Als de winter invalt, trekt hij zich moe en teleurgesteld terug in zijn hol, om bij het aanbreken van de lente weer gewekt te worden en de wereld met nieuwe frisse ogen te bezien: ‘Hé, ik weet het weer: Ik ben een... UITGESLAPEN BEER!’ Prachtig prentenboek met deels spreadvullende prenten en een tekst op rijm die zich vloeiend voor laat lezen (vertaling van Bette Westera). Prachtige verzorde uitgave op groot formaat met uitnodigend omslag. De tekst staat in een sierlijke letter in de prenten waarbij sommige woorden groter zijn gedrukt. Mooi aanknopingspunt om met kleuters te praten over jezelf kunnen zijn en weten wat wel en niet bij je past. Vanaf ca. 4 jaar.