Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dans me : een verhaal over verlangen en verlies

Karla Stoefs (auteur), An Candaele (illustrator)
+1
Dans me : een verhaal over verlangen en verlies
×
Dans me : een verhaal over verlangen en verlies Dans me : een verhaal over verlangen en verlies

Dans me : een verhaal over verlangen en verlies

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Meisje en Boom zorgen goed voor elkaar, maar Meisje voelt zich toch steeds ongelukkiger. Meisje kiest ervoor te verdwijnen. Prentenboekje over depressie. Met paginagrote illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Dans me : een verhaal over verlangen en verlies
Auteur
Karla Stoefs
Illustrator
An Candaele
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017
58 p. : ill.
ISBN
9789461316288 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een dag belanden een meisje en eekhoorn Simon in de grote boom. Zij noemen elkaar Meisje en Boom. Boom zorgt voor het meisje en het meisje voor de boom, totdat er iets verandert bij Meisje. Ze voelt zich ongelukkig en niets kan haar helpen. Ook dokter Spin niet. Meisje kiest ervoor te verdwijnen. Eekhoorn Simon blijft achter; hij moet ervoor zorgen dat Boom na zeven winters wakker wordt. In dit sprookjesachtige verhaal wordt een fantasiewereld gecreëerd waarin weinig concreet wordt benoemd. Op een subtiele manier komen intense gevoelens als depressie, verdriet, rouw, loslaten en doorgaan aan de orde. De bijzondere illustraties, die soms een pagina en soms twee pagina’s beslaan, zijn gemaakt in een combinatie van gouache, kleur- en tekenpotlood en collage, waarbij de ondergrond van lijntjespapier soms doorschemert. De combinatie van sprookje met fantasie-achtige illustraties zorgt ervoor dat waar het eigenlijk over gaat voor kinderen niet angstig overkomt. Dit prentenboekje biedt ou…Lees verder

Dans me

Wat begint als een lieflijk sprookje over Meisje en Boom, krijgt een sombere wending. Als we Meisje leren kennen, is er niets dan liefde. Liefde van Meisje en haar knuffel, de eekhoorn Simon, voor Boom, maar zeker ook omgekeerd. Meisje zorgt goed voor Boom en zijn bewoners, zoals de coconnetjes van vlinders. Boom zijn liefde lijkt eindeloos: hij zorgt voor schaduw op warme dagen, hij vouwt zijn bladeren tot een zacht bedje en ze genieten ervan om naar elkaars verhalen te luisteren. Hier en daar duikt dokter Spin op, waar ze het ook goed mee kunnen vinden. Elke avond schrijft Meisje in haar boekje op wat ze gedaan, gezien en gevoeld heeft. Ze is gelukkig en ze geniet van deze vriendschap. Dat uit zich in haar activiteiten, haar dansjes en haar dromen. Om een niet nader genoemde reden komt hieraan een einde. Meisje danst of lacht niet meer, ze heeft enkel nog nachtmerries, haar boekje blijft onaangeroerd en zelfs eten lukt niet meer. Dokter Spin noch Boom kunnen haar troosten of help…Lees verder

Over Karla Stoefs

Karla Stoefs (Brussel, 1963) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

De schrijfster groeide op in Brussel in een groot nest. Ze koos ervoor om toegepaste economie te studeren en kwam terecht in de informaticawereld waar ze op 1 april 1988 haar carrière begon bij Polydata, de IT-dochter van Philips België. Ze begon tijdens haar studies met schrijven om zo het strakke, binaire wereldje van haar beroep even los te laten. Naast kinder- en jeugdboeken schrijft ze ook toneel en kortverhalen.

Werk

Stoefs debuteerde in 2004 met Voor altijd bij jou, waar ze meteen de Kinder- en Jeugdjuryprijs mee won. Het boek over de jonge Hannah die zich moet aanpassen aan haar vreemde familie, zet meteen de toon voor de rest van haar carrière. Ze maakt ook toneel- en kortverhalen en in 2005 werd haar reisverslag over Marokko gepubliceerd.

Ze schrijft vaak verhalen over kinderen die anders z…Lees verder op Wikipedia