Boek
Nederlands

Beer snurkt door

Karma Wilson (auteur), Jane Chapman (illustrator)
+1
Beer snurkt door
×
Beer snurkt door Beer snurkt door
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Beer houdt een winterslaap. Zijn vrienden komen zich opwarmen in zijn hol, maar hij snurkt gewoon door. Het is heel gezellig, totdat Beer wakker wordt. Prentenboek in oblong met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Beer snurkt door
Auteur
Karma Wilson
Illustrator
Jane Chapman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bear snores on
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789048301157 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beer houdt in een donker hol, diep in het koude, besneeuwde bos, een winterslaap. Hij slaapt zo diep dat hij niet merkt dat Muis zich in zijn hol komt opwarmen. Ook Haas, Das, Marmot, Raaf en Winterkoning komen schuilen en het wordt heel gezellig. Beer merkt niets van het feestje in zijn hol totdat hij moet niesen. Het aantal prentenboeken over dieren in winterslaap is talrijk. Qua thema is dit verhaal dus niet origineel, toch is het de moeite waard. Het is grappig, vooral door het leuke einde met een goede spanningsopbouw. De herhalingen maken het verhaal geschikt om interactief voor te lezen. De tekst is op rijm geschreven en verdeeld in kleine blokken. Het rijm komt af en toe wat gekunsteld over. De zinnen zijn in verschillende lettergroottes weergegeven. De paginagrote illustraties in afwisselend winterse kleuren en aardetinten zijn mooi, maar de verhoudingen van de dieren zijn echter niet op elke prent even geslaagd. Het verhaal in dit prentenboek in oblong formaat doet sterk den…Lees verder

Beer snurkt door

Beer houdt zijn winterslaap in zijn hol. Hij snurkt erop los. Buiten woedt er een sneeuwstorm en één na één komen er diertjes binnenlopen om te schuilen. Ze hebben eten bij zich en ze maken het zich gezellig, terwijl Beer rustig verder slaapt. Muis, Haas, Das, Bever, Mol, Raaf en Winterkoning maken er een echt feest van. Totdat Muis teveel peper pakt en Beer opeens moet niezen. Beer wordt er wakker van en is woest. De dieren vluchten. Muis ziet dat Beer nogal ongelukkig is en vraagt of ze mogen terugkomen. Beer is blij met hun gezelschap en vertelt de hele nacht verhalen. Maar nu zijn de andere dieren moe ... en zij snurken erop los.
Een gezellig prentenboek met een klassiek verhaaltje, weinig tekst en leuke illustraties die voor zich spreken.