Boek
Nederlands

Beer is ziek

Karma Wilson (auteur), Jane Chapman (illustrator)
+1
Beer is ziek
×
Beer is ziek Beer is ziek
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Beer op een koude herfstdag zich erg ziek voelt, komen al zijn vrienden hem helpen. De volgende dag voelt Beer zich weer goed, maar dan beginnen zijn vrienden te hoesten. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Beer is ziek
Auteur
Karma Wilson
Illustrator
Jane Chapman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bear feels ill
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2008
[36] p. : ill.
ISBN
9789059209237
Plaatsingssuggestie
Ziek - Gezond (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met Karma Wilsons Beer is ziek breit Veltman Uitgevers een vervolg aan de populaire prentenboekenreeks met de sympathieke 'Beer' in de hoofdrol. En het moet gezegd: ook dit berenavontuur is een schot in de roos. Zoals de titel al prijsgeeft, voelt Beer zich wat ziek. De herfst is in het land, de lucht voelt kil en een koude wind waait door de bomen. Beer zit alleen in zijn hol en moet steeds niezen. Een griepje? Zijn neus is verstopt en zelfs spelen met zijn vriendjes zegt hem niets. Maar gelukkig laten zijn vriendjes hem niet in de steek. Zij zorgen ervoor dat Beer zich snel weer beter voelt. Tot ook zij een voor een beginnen te niezen en Beer aan de beurt is om hen te verzorgen.

Wat een prentenboek tot een goed prentenboek maakt is de herkenbaarheid van het thema, dat kleuters toelaat zich in te leven in een situatie. Een thema dat niet al te ver van hun bed staat. 'Zorgen voor elkaar' voldoet in elk opzicht aan deze voorwaarde. Niet enkel voelen kleuters zich graag ge…Lees verder
Op een koude herfstdag zit Beer alleen in zijn hol en voelt hij zich grieperig. Hij probeert te gaan slapen, maar dat lukt niet. Zijn vrienden Muis, Haas, Das, Marmot, Uil, Mol en Vogel komen op bezoek en verzorgen hem zo goed mogelijk, maar pas na veel pogingen weten ze Beer in slaap te zingen. Als Beer na een gezonde slaap weer wakker wordt, is hij niet ziek meer. Dan moet Muis hoesten en Haas proesten. Oblong prentenboek over een zeer herkenbaar thema. Het verhaal laat zich redelijk goed voorlezen, ook al komen de korte teksten met rijmschema abcb soms wel gekunsteld over. De spanningsopbouw en het herhalingseffect waarbij Beer aangeeft nog steeds ziek te zijn, zullen het interactief voorlezen bevorderen. De sfeervolle, echter esthetisch niet echt heel bijzondere illustraties sluiten goed aan op de tekst en bieden door de details de kans om het verhaal enigszins uit te breiden. Een prentenboek dat veel jonge kinderen zal aanspreken, maar qua verhaal, tekst en illustraties niet echt…Lees verder

Beer is ziek

Er waait een koude herfstwind. Beer zit alleen in zijn hol. Hij voelt zich grieperig en zijn neus zit vol. Hij is erg moe en toch kan hij niet slapen. Hij hijgt, snuft en puft. Hij is ziek. Zijn vriendjes komen kijken en doen al het mogelijke om hem beter te maken. Dat lukt uiteindelijk, maar nu zijn alle vrienden ziek ... Prentenboek met heel fijne illustraties die lief overkomen. Diertjes om te knuffelen en een eenvoudige tekst meestal op rijm. De illustraties in warme herfsttinten spreken voor zich. Elkaar helpen is de boodschap.