Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Thuis

Kass Morgan (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Thuis
×
Thuis Thuis
In de reeks:
De 100; 3
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De 100 beginnen langzaam te wennen aan hun leven op aarde. Maar alles wat ze zo zorgvuldig hebben opgebouwd, dreigt geruïneerd te worden als de rest van de Kolonie terugkeert uit de ruimte. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Apocalyps, Overleven
Titel
Thuis
Auteur
Kass Morgan
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Homecoming
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, [2018] | Andere uitgaves
303 p.
Aantekening
Gebaseerd op de gelijknamige tv-serie
ISBN
9789463492195 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde en laatste deel van een serie sciencefictionverhalen over 'De 100'*, een groep jeugddelinquenten die naar de aarde is gestuurd om uit te zoeken of deze inmiddels weer bewoonbaar is. Sinds de Catastrofe, een nucleaire ramp, leeft de mensheid in een ruimteschip, maar door de groeiende populatie zijn de voorraden in de ruimtekolonie opgeraakt; de jonge delinquenten is als tegenprestatie voor hun verkenningstocht gratie beloofd. In dit slotdeel landt ook de rest van de kolonie op aarde. Het verhaal spitst zich toe op het machtsconflict tussen Wells, die zich als de natuurlijke leider van De 100 heeft ontpopt, en Rhodes, vicekanselier van de kolonie. Deze wil op aarde dezelfde strenge regels doorvoeren als in het ruimteschip. Door de nadruk op relaties en de bespiegelingen daarover zal de trilogie vooral vrouwelijke lezers aanspreken. Kleine druk, ruime interlinie. De omslagillustratie (figuren in silhouet) sluit aan bij die van de eerste twee delen. Het basisgegeven van De 100 diend…Lees verder

Over Kass Morgan

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Kass Morgan (New York, 21 juli 1984) is een Amerikaanse romanschrijfster.

Morgan is bekend van haar boekenserie The 100. Van die boekenreeks werd een tv-serie gemaakt uitgezonden door de Amerikaanse zender The CW. De serie (7 seizoenen) is ook te zien op Netflix.

Bibliografie

  • De 100
    • De 100 (2014), Nederlandse vertaling van The 100 (2013) door Merel Leene
    • Dag 21 (2014),Nederlandse vertaling van Day 21 (2014) door Merel Leene
    • Thuis (2015), Nederlandse vertaling van Homecoming (2014) door Merel Leene
    • Rebel (2017), Nederlandse vertaling van Rebellion (2016) door Astrid Staartjes
  • Light Years
    • Lichtjaren (2018), Nederlandse vertaling van Light years (2018) door Mariella Manfré
    • Supernova (2019), Nederlandse vertaling van Supernova (2019) door Mariella Man…Lees verder op Wikipedia