Boek
Nederlands

De vriendschat

Kat Yeh (auteur), Chuck Groenink (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Egel gaat op zoek naar de verloren vriendschat om nooit meer eenzaam te zijn. Onderweg ontmoet ze allerlei dieren die haar willen helpen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De vriendschat
Auteur
Kat Yeh
Illustrator
Chuck Groenink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The friend ship
Uitgever
Amersfoort: Flamingo, 2022
[34] p. : ill.
ISBN
9789045327143 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een hartverwarmende prentenboek over eenzaamheid en vriendschap. Kleine Egel is een beetje eenzaam, maar als ze de vriendschat vindt waar ze over heeft gehoord, is ze vast nooit meer alleen! Ze gaat met haar bootje het water op en ontmoet allerlei dieren die haar willen helpen met de zoektocht. Egel en haar vrienden varen overal naartoe, maar van de schat is geen spoor te bekennen. Zal Egel ooit een schat aan vrienden vinden? In opgewekte stijl geschreven. Met lieflijke, gekleurde prenten. Vanaf ca. 5 jaar.

De vriendschat

Egel voelt zich eenzaam. Het gaat haar niet af, ze is zelfs ronduit triest. Tot iemand haar plots op een goed idee brengt: ze moet op zoek naar de vriendschat! Ze staat op vertrekken met haar zeilboot, wanneer bever dat idee ook wel ziet zitten, en vraagt om mee te gaan. Natuurlijk, ja! Wanneer ze een kudde herten tegenkomen, blijken zij ook een vriend te kunnen gebruiken. Of zij mee mogen? Ja, ja, ja! Ook zij reizen mee. De boot raakt snel volgeladen, en ze reizen naar het noorden, zuiden, oosten. Iedere keer wanneer de egel iemand vraagt of die de vriendschat gezien heeft, krijgt ze een teleurstellende nee te horen. Maar elke keer pikken ze iemand extra op. Totdat de boot plots een olifant tegenkomt. Weet die de weg?Het einde is om bij te gniffelen: de reis van Egel lijkt maar op één conclusie uit te draaien, maar het einde verrast je ongetwijfeld. De vrolijke bende ziet er warm en jolig uit, samen op de boot. Je krijgt er zin van om …Lees verder