Boek
Nederlands

Het sneeuwt!

Kate Gardner (auteur), Brandon James Scott (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het sneeuwt! Een meisje gaat samen met haar hond naar buiten. Ze gooit sneeuwballen, sleet en maakt een sneeuwpop. En ontdekt dat sneeuw bedekt, glijdt, verstopt en uiteindelijk smelt! Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en een zoekopdracht. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Winter, Sneeuw
Titel
Het sneeuwt!
Auteur
Kate Gardner Brandon James Scott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snow falls
Uitgever
Amersfoort: Flamingo, © 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789045326139 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het sneeuwt! Een meisje en haar hond gaan naar buiten en ontdekken de magie van sneeuw. Sneeuwballen gooien, met haar vader naar de sneeuw kijken, met andere kinderen sleeën, sneeuwpoppen maken en tussendoor gezellig opwarmen met thee en koekjes. Prachtig vierkant prentenboek dat laat zien dat sneeuw op veel manieren bijzonder kan zijn. De fraai gekleurde illustraties over een spread zijn sfeervol, de veelzijdigheid van de witte vlokken is goed weergegeven. Ook het spaarzame gebruik van tekst voegt iets betoverends toe. Slechts twee woorden per illustratie zeggen iets over een eigenschap of actie met betrekking tot sneeuw. Bijvoorbeeld: 'sneeuw begint", 'sneeuw stormt', 'sneeuw glijdt', 'sneeuw verzacht' en 'sneeuw verstopt' en tenslotte: 'sneeuw smelt'. Tevens is het fijn om een klein rood vogeltje te kunnen zoeken, dat op elke afbeelding te vinden is. De voorkant van het omslag is mooi en mat, waarbij de letters en de sneeuwvlokken subtiel glinsteren. Vanaf ca. 3 jaar.

Het sneeuwt!

Mooi door zijn eenvoud, deze ode aan de sneeuw. Zelfs de sneeuwhaters kunnen het niet ontkennen: sneeuw is een van de mooiste dingen die de winter te bieden heeft. Het zorgt voor prachtige landschappen, mooie plaatjes en leuke spelletjes. Aan de lezer om dit gezellig warm binnen te bewonderen of om warm ingeduffeld naar buiten te trekken. Dit prentenboek nodigt je uit om samen met het meisje en haar hond, voor het laatste te kiezen.Geen verhaal, maar een opsomming in korte zinnen over wat de sneeuw te bieden heeft. “Sneeuw” wordt steeds als onderwerp gebruikt (vb sneeuw begint, sneeuw bedekt, sneeuw stormt, sneeuw glijdt …). Bij deze zeer eenvoudige tekst hoort telkens een warme illustratie in een aangenaam kleurenpalet die een dubbele bladzijde beslaat. De tekeningen van Scott geven de sfeer knap weer.Minpuntje vind ik het gebruikte lettertype. Het is duidelijk leesbaar, maar de vette druk komt hard over.E…Lees verder