Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Olive Jones en de herinneringendief

Kate Gilby Smith (auteur), Saskia Peeters (vertaler)
+1
Olive Jones en de herinneringendief
×
Olive Jones en de herinneringendief Olive Jones en de herinneringendief

Olive Jones en de herinneringendief

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Olive erft de herinneringen van haar niet zo aardige oma, maar die worden uit haar hoofd gestolen voordat ze ze heeft kunnen bekijken. Samen met haar broertje Frankie gaat ze op onderzoek uit. Vanaf 10 jaar.
Titel
Olive Jones en de herinneringendief
Auteur
Kate Gilby Smith
Vertaler
Saskia Peeters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Olive Jones and the memory thief
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, copyright 2022
287 p.
ISBN
9789048319947 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannend kinderboek waarin Olive iets onvoorstelbaars van haar niet zo aardige oma erft: haar herinneringen. Maar voordat ze ze kan bekijken, worden de herinneringen gestolen. Samen met haar broertje Frankie gaat ze achter de herinneringendief aan. Ze komen erachter dat hun oma niet alleen herinneringen, maar ook een mysterie heeft achtergelaten. Zij moeten dat mysterie samen ontrafelen. Meeslepend en soms talig geschreven. Met een simpele zwart-wit illustratie bij het begin van ieder hoofdstuk. Vanaf 10 jaar.

Olive Jones en de herinneringendief

De oma van de twaalfjarige Olive overlijdt, maar gek genoeg voelt Olive zich niet zo triest. Na al die jaren had ze nog steeds niet het gevoel haar oma echt te hebben gekend. Het is dus best wel verrassend dat Olive op de dag van de begrafenis te weten komt dat uitgerekend zij de herinneringen van haar oma erft. Ze zal de herinneringen kunnen bekijken met behulp van een ingenieus toestel genaamd ‘de Herinneraar’. Nog voor ze de herinneringen echter goed en wel kan bekijken, wordt de Herinneraar al meteen gestolen. Met de hulp van haar jongere broer en diens schaaktalent komt Olive stap voor stap dichter bij de dief en de herinneringen. Samen ontrafelen ze als krachtig broer-zus-duo het mysterie van oma’s raadselachtige leven.De beschrijvende, vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat het boek binnenkomt als een film. Je kan dan ook moeilijk stoppen met lezen omdat je zo graag het vervolg wil kennen: “Met een zucht legde ze de map over Operatie Bijenkorf neer en li…Lees verder