E-boek
Nederlands

Het huis op de heuvel

Kate Mosse (auteur), Merel Leene (vertaler)

Het huis op de heuvel

Kate Mosse (auteur), Merel Leene (vertaler)
Genre:
Geïnspireerd door de traditionele folklore uit Engeland en Frankrijk schreef Kate Mosse dit sfeervolle, spookachtige korte verhaal, afkomstig uit de bundel De bruidskist en andere verhalen. Mosse weet in haar verhalen alle facetten van de menselijke emotie te bespelen en betoont zich steevast een groot kenner van elk decor dat ze kiest.
Titel
Het huis op de heuvel
Auteur
Kate Mosse
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The house on the hill
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2013
15 p. (ePub2, 1506146 bytes)
ISBN
9789000340095

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse (20 oktober 1961, West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Biografie

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma's, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Bibliografie

Haar eerste roman, De Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de be…Lees verder op Wikipedia