Boek
Nederlands

De grote ster van Afrika

+1
De grote ster van Afrika
×
De grote ster van Afrika De grote ster van Afrika

De grote ster van Afrika

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De vader van Esmée is een topcrimineel. Tijdens een tussenlanding op hun vlucht naar Zuid-Afrika wordt Esmée opgepakt. Ze ontmoet Miro, de zoon van een andere topcrimineel. Samen komen ze in een wild avontuur terecht. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Afrika
Titel
De grote ster van Afrika
Auteur
Katharina Van Cauteren 1981-
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2007
120 p.
ISBN
9789059323704

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Esmées vader Party Patrick is een topcrimineel die samen met zijn gezin op de vlucht is naar Zuid-Afrika. Ze verliezen Esmée tijdens een tussenlanding in Senegal uit het oog; ze wordt vanwege haar criminele achternaam opgepakt en in de gevangenis gezet. Daar ontmoet ze tijdens een ontsnappingspoging Miro die ook een topcrimineel (Rocking Robby) als vader heeft. Het lukt ze te ontsnappen en ze willen net een bankoverval plegen als Esmée de Grote Ster van Afrika in handen krijgt, een enorme diamant die iedereen wil hebben, onder wie de rijke Pele waar Esmée verliefd op wordt. Het begin van een wild avontuur met ingrediënten als vriendschap, misdaad en verliefdheid. Vlot geschreven, populair taalgebruik ('By the way, mijn naam is Migty Miro', p. 9, 'Echt een overvallerssmoeltje, poppie!', p.20), korte zinnen, veel dialoog. Geen illustraties, vrij volle bladspiegel. Omslag met Miro die tijdens de vlucht Esmée een vliegtuig in probeert te trekken. Populair actieverhaal voor kinderen vanaf …Lees verder

Over Katharina Van Cauteren

Katharina Van Cauteren (1981) is kunsthistorica en schrijver van jeugdliteratuur. Ze doceert aan de Universiteit Antwerpen en staat als stafchef aan het hoofd van de kanselarij van The Phoebus Foundation.

Samen met Walter Van Beirendonck was Van Cauteren in 2013 curator van de tentoonstelling Happy Birthday Dear Academie in het Antwerpse MAS. Ze bracht voor het eerst in de geschiedenis werken van Rubens naar India tijdens een door haar gecureerde expo in het Chhatrapat Shivaji Maharaj Museum en maakte samen met het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten twee succesvolle tentoonstellingen in het Rijksmuseum Twenthe. In M Leuven cureerde ze de tentoonstelling over de vroeg-17de-eeuwse kunstenaar Hendrick De Clerck, over wie ze in 2010 haar proefschrift verdedigde. Ze deed ook onderzoek naar de invloed van de beeldende kunst op populaire films en televisieseries, zoals Game of Thrones.

In 2014 werd Van Cauteren geheadhunt door ondernemer Fernand Huts. Sind…Lees verder op Wikipedia