Daisy
Nederlands

Het toverdrankje van prins Krol

Katharina Van Cauteren (auteur), Kim Ponsaerts (verteller)
+1
Het toverdrankje van prins Krol
×
Het toverdrankje van prins Krol Het toverdrankje van prins Krol
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Prinses Dientje werkt het liefste in de tuin; koken en schoonmaken doet niemand totdat de prins een toverdrankje drinkt. Prentenboek met bijzondere tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het toverdrankje van prins Krol
Auteur
Katharina Van Cauteren
Verteller
Kim Ponsaerts  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
00:07
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentenboek over prinses Dientje die niets liever doet dan in de tuin werken. In schoonmaken en eten klaarmaken hebben de prins en prinses geen zin. Dan haalt de prins een toverdrankje, dat hij per ongeluk zelf opdrinkt. Vol enthousiasme gaat hij nu naast regeren ook kokkerellen en schoonmaken. Hun paleis en tuin zien er nu fantastisch uit. Prachtige, kunstzinnige illustraties in warme kleuren, die paginagroot zijn en soms doorlopen over twee pagina's. De figuren zijn ietwat lomp, maar bezitten toch een zekere elegantie. Wolken vormen vaak de achtergrond van de tekeningen in een gecombineerde techniek (pen, acryl en krijt). De iIllustrator, meer dan eens bekroond in België, gebruikt veel rode en groene tinten. De tekst (een enkele keer in wit) is meestal duidelijk gescheiden van de platen. Een bijzonder prentenboek over een prins en prinses, dat gelukkig niet overwegend roze is. Ook geschikt om over rolpatronen te praten. Verzorgde, aantrekkelijke uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Katharina Van Cauteren

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Katharina Van Cauteren op de Nederlandstalige Wikipedia

Katharina Van Cauteren (1981) is kunsthistorica en schrijver van jeugdliteratuur. Ze doceert aan de Universiteit Antwerpen en staat als stafchef aan het hoofd van de kanselarij van The Phoebus Foundation.

Samen met Walter Van Beirendonck was Van Cauteren in 2013 curator van de tentoonstelling Happy Birthday Dear Academie in het Antwerpse MAS. Ze bracht voor het eerst in de geschiedenis werken van Rubens naar India tijdens een door haar gecureerde expo in het Chhatrapat Shivaji Maharaj Museum en maakte samen met het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten twee succesvolle tentoonstellingen in het Rijksmuseum Twenthe. In M Leuven cureerde ze de tentoonstelling over de vroeg-17de-eeuwse kunstenaar Hendrick De Clerck, over wie ze in 2010 haar proefschrift verdedigde. Ze deed ook onderzoek naar de invloed van de beeldende kunst op populaire films en televisieseries, zoals Game of Thrones.

In 2014 werd Van Cauteren geheadhunt door ondernemer Fernand Huts. Sind…Lees verder op Wikipedia