Boek
Nederlands

Zilverdolk

Katharine Kerr (auteur)
Als een jonge vrouw en haar geliefde omkomen door de schuld van een jonge prins, legt deze een eed af om het kwaad ooit goed te maken en begint een eeuwenlange zwerftocht.
Titel
Zilverdolk
Auteur
Katharine Kerr
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Daggerspell
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001 | Andere uitgaves
415 p.
ISBN
90-245-4449-1

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 643 is een jonge, door zijn vader verstoten prins uit het imaginaire koninkrijk Deverry verantwoordelijk voor de dood van een jonge vrouw en haar geliefde. Hij zweert bij de goden dit kwaad ooit goed te zullen maken en zwerft vierhonderd jaar onder de naam Nevyn (Niemand) door het land als kruidenkenner en magiër. In 698 ontmoet hij incarnaties van de jonge vrouw en enkele van haar familieleden en bekenden, maar kan pas in 1062 het genoegen smaken de gereïncarneerde geliefden verenigd te zien. Deze eerste roman in een zevendelige serie 'fantasy'-verhalen is goed geschreven, vol avontuur, liefde en magie. Enige achtergrondinformatie, een kaartje van Deverry en een woordenlijst completeren de uitgave, die velen zal boeien. Pocketeditie.

Over Katharine Kerr

Katharine Kerr (1944, Cleveland (Ohio)), is een Amerikaans sciencefiction- en fantasyschrijfster.

Biografie

Katharine Kerr werd geboren als Nancy Brahtin in de Amerikaanse stad Cleveland. In haar jeugd verhuisde haar familie naar Santa Barbara in Californië. In 1962 verhuisde naar San Francisco. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit, maar brak haar studie midden jaren zestig af. In 1973 trouwde ze met Howard Kerr. Begin jaren tachtig begon ze stukjes te schrijven voor roleplaying gamebladen. Vanaf 1986 werd ze fulltime schrijver, vooral haar Deverry-boeken zijn een groot succes.

De deverry-reeks kenmerkt zich voornamelijk door het reïncarnatie-aspect dat in alle boeken naar voren komt. Het maakt de boeken van deel 1 t/m 15 één geheel waarbij het de lezer uitdaagt om de verschillende tijdsperioden, die op deze manier dus eigenlijk parallel verteld worden, tegelijk in zich op te nemen. Om de verschillende tijdsspannes o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties