Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zilvermagiër

Katharine Kerr (auteur), Carla Benink (vertaler)
In zijn strijd tegen het paardenvolk wordt prins Dar geholpen door de draak Arzosah en Dallandra, de elfenmeester van de magie - de Zilvermagie͏̈r.
Titel
Zilvermagiër
Auteur
Katharine Kerr
Vertaler
Carla Benink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silver mage
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010 | Andere uitgaves
443 p.
ISBN
9789024575503 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drieëntwintig jaar na het eerste boek komt met dit vijftiende deel een einde aan de Deverry-serie. Deze fantasywereld is sterk gebaseerd op de Keltische cultuur en mythologie, waarbij ieder boek meer details en kleur geeft. Het centrale thema is de doorweven geschiedenis van elfen en mensen. In dit afsluitende deel wordt prins Dar geholpen in zijn strijd tegen het paardenvolk door de draak Arzosah en Dallandra, de elfenmeester van de magie, de Zilvermagiër. Maar de actie in dit boek is niet prominent; het plot is meer geconcentreerd op het bijeenbrengen van de verschillende verhaallijnen om tot een afronding te komen. Het boek kan dus niet los worden gelezen. Het tempo is laag en deze langlopende serie komt tot een kabbelend einde. Door alle boeken heen komen we steeds dezelfde, gereïncarneerde personages tegen (een handige tabel met alle namen staat achterin). Aan het einde komen we weer bij het begin uit; de gesloten cirkel is een mooi Keltisch motief. Gebonden editie*; kleine druk.

Over Katharine Kerr

Katharine Kerr (1944, Cleveland (Ohio)), is een Amerikaans sciencefiction- en fantasyschrijfster.

Biografie

Katharine Kerr werd geboren als Nancy Brahtin in de Amerikaanse stad Cleveland. In haar jeugd verhuisde haar familie naar Santa Barbara in Californië. In 1962 verhuisde naar San Francisco. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit, maar brak haar studie midden jaren zestig af. In 1973 trouwde ze met Howard Kerr. Begin jaren tachtig begon ze stukjes te schrijven voor roleplaying gamebladen. Vanaf 1986 werd ze fulltime schrijver, vooral haar Deverry-boeken zijn een groot succes.

De deverry-reeks kenmerkt zich voornamelijk door het reïncarnatie-aspect dat in alle boeken naar voren komt. Het maakt de boeken van deel 1 t/m 15 één geheel waarbij het de lezer uitdaagt om de verschillende tijdsperioden, die op deze manier dus eigenlijk parallel verteld worden, tegelijk in zich op te nemen. Om de verschillende tijdsspannes o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties