Een jonge Amerikaanse vrouw besluit haar ambitie in te ruilen voor een nobele daad.
Onderwerp
Draagmoederschap
Titel
Bofkont
Auteur
Katherine Center
Vertaler
Karina Zegers de Beijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Get lucky
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
318 p.
ISBN
9789044329742 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Omwille van een ongepaste email verliest Sarah van de ene dag op de andere haar baan in New York. Zijzelf echter vond het overzicht van honderden anonieme vrouwenborsten best grappig, vooral omdat haar laatste succesvolle campagne voor een grote beha-fabrikant enkel over dat soort foto's ging. Ze besluit om haar oudere zus Mackie te bezoeken, die nog altijd in hun geboortedorp woont. Mackie heeft alles in het leven, denkt Sarah, maar al in het eerste gesprek komt haar grote gemis naar boven: ze kan geen kinderen krijgen. Sarah bedenkt een plan en overhaalt zowel Mackie als haar echtgenoot: ze wil draagmoeder worden voor hun kind.
Sarah is al vrij snel zwanger en natuurlijk verloopt alles niet zo eenvoudig als ze had gedacht. Haar hormonen draaien overuren en ze wordt zelfs verliefd op haar zwager, nadat hij haar gekust had in de veronderstelling dat ze zijn vrouw was. Alsof haar zus er lucht van gekregen heeft, probeert die haar te koppelen aan een jeugdvriend, Everett. De slunge…Lees verder
Als Sarah Harper na een ondoordachte stap haar gewilde baan in de reclamewereld van New York verliest, gaat ze terug naar Houston. De stad van haar jeugd lonkt als baken en troost. Ze heeft de drang om het roer om te gooien en is op zoek naar een positieve stap. Zodoende krijgt ze de ingeving om draagmoeder te worden voor haar zus Mackie, die een vergeefse kinderwens heeft. Gaandeweg blijkt dat Sarah ook in haar geboortestad veel kan beleven, of ze er nou zin in heeft of niet. Ondanks de familiekwesties heeft het verhaal een humoristische toon. De auteur schrijft vermakelijke chicklit en haar boeken worden wereldwijd gelezen. Een fijne roman die lekker weg leest, ideaal voor de zomer. Kleine druk en ruime interlinie.